Нова вълна гарантирано забавление от света на Диска с „Тифани Сболки“, „Древни цивилизации“ и „Индустриална революция“ 

Три поредици от „Светът на Диска“ се появяват на пазара едновременно с нови издания. Книгите от поредиците „Тифани Сболки“, „Древни цивилизации“ и „Индустриална революция“ ще зарадват почитателите на Тери Пратчет след дълго отсъствие от книжарниците и ще потопят читателите в поредното приключение, изпълнено с много хумор и храна за размисъл.

Книгите от „Тифани Сболки“ проследяват приключенията на младата вещица, докато тя се справя с предизвикателствата на вещерлъка, забърква се в неприятности с Нак Мак Фигъл и опознава широкия свят на Диска. Поредицата включва романите „Волният народец“, „Шапка пълна с небе“, „Зимоковецът“, „В черно като полунощ“ и „Овчарската корона“. Книгите за Тифани Сболки са ориентирани повече към младата аудитория, но и тук Тери Пратчет забърква универсални истини и любими герои от света на Диска, така че никой читател да не скучае.

В „Древни цивилизации“ са включени романите „Малки богове“ и „Пирамиди“, с които научаваме повече за живота и приключенията на богове и фараони от света на Диска. Заедно с тези заглавия се разпространява и романът за деца „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“, който спечели медал „Карнеги“. „Изумителният Морис“ е хит със своята анимационна екранизация, която вече се излъчва и в българските киносалони.

Поредицата „Индустриална революция“, макар и с най-малко книги, разказва за великите открития в света на Диска. Сюжетът в „Истината“ и „Подвижни образи“ се развива в Анкх-Морпорк, където жителите на града се възползват от възможностите на новите индустрии. С характерните за Пратчет хумор и проницателност романите показват сблъсъка между традицията и прогреса и начините, по които технологиите могат да променят обществото към добро или лошо.

В поредиците „Тифани Сболки“, „Древни цивилизации“ и „Индустриална революция“ Тери Пратчет отново иронизира човешките порядки. Независимо дали сте дългогодишен фен, или откривате „Светът на Диска“ за първи път, обновените издания са ценно допълнение всяка домашна библиотека. 

ТЕРИ ПРАТЧЕТ е един от най-успешните съвременни писатели. Най-известен е със серията си от комични фентъзи романи за света на Диска. Книгите му са продадени в над 100 милиона екземпляра по света и са преведени на над 37 езика. Пратчет е вторият най-четен автор във Великобритания и седмият най-четен чуждестранен автор в САЩ. Много от историите му са адаптирани за екран и той самият е носител на множество отличия и награди. През 2001 г. печели медала „Карнеги“ за романа си „Изумителният Морис и неговите образовани гризачи“. Пратчет е офицер на Британската империя от 1998 г. и през 2009 г. получава рицарско звание заради приноса си към литературата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *