Как да изкарате 6 по литература в 9 клас

Трудната литературна материя вече няма да измъчва учениците от 9. клас. Виктория Колева и Книгоиздателска къща „Труд“ предлагат “Класиките, преразказани за ученици по учебната програма за 9. клас” – ценно помагало за всеки ученик, който иска да разбере класическата литература и да изкара шестица.

Изучаваните произведения, включени в помагалото, са: „Пътешествията на Гъливер“ – Джонатан Суифт; „Дон Жуан“ – лорд Джордж Байрон; „Евгений Онегин“ – Александър Пушкин; „Дядо Горио“ – Оноре дьо Балзак; „Мадам Бовари“ – Гюстав Флобер; „История славянобългарска“ – Паисий Хилендарски.

Целта на автора и на издателството е с тези помагала да дадат „основа на учениците да разберат дълбоко онова, което учат, и то да им помогне, когато започнат вече да разработват своите теми и анализи“. Помагалата ще бъдат от полза и за учителите по литература.

Виктория Колева е най-харизматичните актриси в Народния театър, има повече от 120 роли на сцената, а вече на книжния пазар могат да се намерят и шестте й помагала – от 7. до 12. клас, с които учениците лесно да разберат текстовете на класиците. И то по учебните правила. Целта на автора и издателя е да се предаде на учениците съдържанието на изучаваната от тях класическа литература по начин, който да акцентира основните достойнства на произведението – да се научат учениците да разказват голямо по обем съдържание, като безусловно се придържат към оригинала по творчески начин.

Можете да поръчате помагалото ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *