Смело момиче променя кралството в новия роман на Стела Йосифова

Награждаваната авторка представя новата си книга за млади читатели

Кралство с жестоки закони, безмилостен крал, смъртни присъди – всичко това превръща живота на обикновения човек в ад. В този ад попада и дръзката Кейтлин. Но тя е твърдо решена да промени този свят, в който борбата за власт и могъщество доминира над всичко. Сред тази плетеница от добро и зло, любов и омраза, мрак и светлина Кейтлин бързо се сдобива с врагове, но и намира истински приятели. Среща и любовта.

Романът за млади читатели „Кралството“ от Стела Йосифова (изд. Книги за всички) е фентъзи история, в която се вкопчваш още от първите страници и с нетърпение очакваш следващото приключение, в което ще се впусне смелата и безстрашна Кейтлин.

Това е втората книга на Стела Йосифова, която бе удостоена със специалната награда на журито в конкурса „Южна пролет“ за нейния дебют в областта на детската литература „Шоколадовата фабрика на Дядо Коледа“.  Забележително е, че авторката продължава да твори в същото поприще – на литературата за деца и млади читатели, която не е често предпочитана от младите творци у нас. Стела Йосифова отново показва ярък белетристичен талант, умение да изгражда интересен сюжет и да създава персонажи, с които младите читатели заживяват на страниците на романа.

Книгата е смислена и идейна, с много послания, които биха стигнали не само до младите читатели, но и до възрастните. Стела Йосифова създава прекрасно изградени образи (особено този на Кейтлин), с които заживяваш и ставаш част от техния свят, от техните мисли, преживявания и вълнения. Романът е вълнуващо пътешествие в свят, в който се смесват реалност и приказка. Тяхната сплав пленява и носи наслада на читателите, независимо от техните вкусове и предпочитания.

Ако младите читатели искат да прочетат нещо за вечната борба между доброто и злото, за любовта и омразата, за жаждата за власт и господството, за копнежа да се промени светът в името на доброто и за щастието на обикновения човек, те ще го открият на страниците на романа „Кралството“.

Кралството

Изданието излезе с подкрепата на Министерството на културата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *