Всеки иска да отседне в „Хотел „Нантъкет“ от „кралицата на летните романи“ Елин Хилдебранд

Книга на месеца на Amazon и моментален New York Times бестселър – летният роман от обичаната писателка ще ви потопи в завладяваща история, изпълнена с пикантни скандали и шокиращи тайни

 

Лятото не е започнало официално, докато не държим в ръцете си нов роман от Елин Хилдебранд!

Напълно заслужила прозвището си „кралицата на летните романи“, емблематичната писателка омагьоса милиони читатели по света с нестандарните си сюжетни решения и лазурните описания на любимия ѝ остров Нантъкет. А обичаният ѝ роман „Перфектната двойка“ съвсем скоро ще се превърне в хитов сериал на Netflix с участието на Никол Кидман, Лив Шрайбър и Дакота Фанинг.

На български език в книжарниците това лято почитателите на Хилдебранд могат да открият още една пленителна история за моментите край плажа – самостоятелния роман „Хотел „Нантъкет“. Добре дошли в най-добрия хотел на света, зад чиито стени се крият шокиращи тайни и се вихрят скандали…

Всички на остров Нантъкет познават Лизбет Кийтън и Джей Джей О’Мали. Иконично дуо както във връзката си, така и в съвместния си бизнес да управляват най-популярния ресторант на острова, двамата изглеждат несломими. Докато един ден Лизбет не открива в телефона на Джей Джей куп мръсни съобщения до друга жена.

Наранена, бясна, решена да зареже всички отношения с дългогодишния си партньор и да си тръгне с гордо вдигната глава, Лизбет приема предложението да стане управител на току-що отворилия врати „Хотел „Нантъкет“. Някогашното бижу от Златната епоха дълги години тъне в разруха, докато британският милионер Завиър Дарлинг не решава да инвестира цели тридесет милиона в реновацията му.

Лизбет ще трябва да направи невъзможното – и нищо по-малко – за да превърне „Хотел „Нантъкет“ в най-добрия хотел на света! Освен да подбере най-звездния персонал и да измисли как да накара гостите на хотела да се почувстват специални, тя ще трябва да впечатли и известната Инстаграм инфлуенсърка Шели Карпентър, чието одобрение ще осигури резервации за години напред.

Призраци от миналото бродят из коридорите на „Хотел „Нантъкет“, който все още не може да се отърси от лошата репутация, която трагичен инцидент му спечелва през 1922 г. А единствено от Лизбет зависи дали той ще блесне, или ще потъне в още по-дълбоко забвение…

Свежа като чаша студена лимонада след горещ ден на плажа, из страниците на „Хотел „Нантъкет“ ще откриете неземни гледки, сочни клюки, мрачни тайни и пикантни скандали. А някъде измежду тях е и онова неописуемо качество на книгите на Елин Хилдебранд, което ги прави толкова неустоими до последната страница.

Изпълнена с присъщите за авторката дълбочина на персонажите и многобройни гледни точки, които нареждат пред очите на читателите пъстра мозайка от истории, емоции и богати нюанси, „Хотел „Нантъкет“ е книга, която не бива да изпускате това лято.

От Елин Хилдебранд търсете още: „Перфектната двойка“, „Опасни слухове“, „Зима в рая“, „Каквото се случи в рая“, „Беди в рая“, „Златното момиче“, „Зимна улица“.

Из „Хотел Нантъкет“ от Елин Хилдебранд

ПЪРВА ГЛАВА

Остров Нантъкет е известен с калдъръмените си улици и тротоари от червени тухли, с къщите си с обшивка от кедрово дърво и арки, обрасли с рози, с дългите си златисти плажове и освежаващия бриз от Атлантическия океан. Също тъй е известен с жители, които си умират за пикантна клюка (кой дизайнер по озеленяване с жената на кой местен богаташ в сферата на недвижимите имоти си има вземане-даване). И все пак никой от нас не е подготвен за торнадото от слухове, извило се по Мейн Стрийт, кривнало към Ориндж Стрийт и стигнало чак до Сконсет, когато научаваме, че живеещият основно в Лондон милиардер Завиър Дарлинг инвестира трийсет милиона долара в оная рушаща се грозотия хотел „Нантъкет“.

Половината от нас са заинтригувани. (Дълго сме се чудили дали някой няма да се заеме да го ремонтира.)

Другата половина са скептични. (Хотелът, честно казано, изглежда неспасяем.)

Завиър Дарлинг не е чужд на увеселителния бизнес. Притежавал е круизни кораби, тематични паркове, писти за конни надбягвания и за кратко дори собствени аеролинии. Но доколкото знаем, никога не е бил собственик на хотел, нито пък кракът му е стъпвал на Нантъкет.

С помощта на местния едър брокер на недвижими имоти Еди Панчик – наричан Бързия Еди (който между впрочем отново се събра със съпругата си) – Завиър взема мъдрото решение да наеме Лизбет Кийтън като управител. Лизбет е любимка на местните. Премести се на Нантъкет някъде в средата на първото десетилетие на века от Туин Ситиз със сплетена на две дълги плитки руса коса като по-младата принцеса в „Замръзналото кралство“ и още в началото на първото си лято тук откри своя „принц“ в лицето на Джей Джей О’Мали. В продължение на петнайсет сезона Лизбет и Джей Джей държаха невероятно популярния ресторант на име „Палубата“; Джей Джей беше собственикът и главен готвач, а Лизбет – маркетингов спец. Тъкмо на Лизбет ѝ хрумна идеята за фонтан с розе и за знаковите за заведението винени чаши без столче с изписана на тях днешна дата, превърнали се в хит в социалните медии. Не всички ние се вълнуваме от Инстаграм, но ни харесваше да прекарваме дълги неделни следобеди в „Палубата“, като пием розе, хапваме от прочутия специалитет на Джей Джей пикантни стриди на тиган и се наслаждаваме на гледката към плитките ручеи на Монмой, където от време на време се виждаше по някоя бяла чапла да си търси вечеря сред тръстиките.

Всички вярвахме, че Лизбет и Джей Джей са постигнали онова, което милениалите наричат #реалницелинавръзката. През лятото работеха в ресторанта, а извън сезона ходеха да ловят миди в Покомо или се пързаляха с шейни по стръмния хълм на Долината на мъртвия кон, или пазаруваха заедно в големия магазин за риба и месо, защото възнамеряваха да опушат сьомга, за да направят гравлакс, или да се заемат с прочутия сос болонезе, приготвян дванайсет часа.

Виждахме ги да се държат за ръце на опашката в пощата и да изхвърлят заедно картонените си опаковки за рециклиране на сметището. Всички бяхме истински шокирани, когато Лизбет и Джей Джей скъсаха. За пръв път чухме новината от Русата  Шарън. Шарън е турбодвигателят, задвижващ мелницата за слухове в Нантъкет, та отначало се поколебахме дали да повярваме, но тогава Сладураната Робинс от цветарския магазин на Честнът потвърди, че Лизбет върнала обратно, моля ви се, букет рози, поръчан от Джей Джей. Накрая историята излезе наяве: на празненството през септември за закриване на сезона в „Палубата“ Лизбет бе открила 187 съобщения със сексуален характер, пратени от Джей Джей на Кристина Крос, служителката им, отговаряща за доставката на вино.

Според някои Лизбет отчаяно се стремяла да се преоткрие и Завиър Дарлинг ѝ предоставил начин да го стори. Желаехме ѝ успех, но работата беше там, че някога изисканият хотел „Нантъкет“ се нуждаеше от ремонт не само на покрив, прозорци, подове, стени и пропаднали основи, но и на съсипаната си репутация.

 

През зимата на 2021 година и в ранната пролет на 2022 година ставаме свидетели как местни предприемачи, архитекти и интериорният дизайнер Дженифър Куин влизат и излизат от хотела, но всички наети за работата там са положили клетва да пазят тайна какво се случва вътре. Шушука се, че любимата ни фитнес инструкторка Йоланда Толентино била наета да управлява спортния център и че Завиър Дарлинг търсел „кореняк островитянин“ да поеме новия бар на хотела. Виждаме Лизбет Кийтън да отива там и да си тръгва, но когато Русата Шарън се натъква на Лизбет на опашката за инспекция на автомобили в агенцията „Форд“ на Дон Алън – Лизбет със своя миникупър, а Шарън с комбито си клас G – и я пита как вървят нещата с хотела, Лизбет пренасочва разговора към децата на Шарън. (На Шарън никак не ѝ се разправя за децата ѝ; току-що са навлезли в тийнейджърска възраст.)

Джордан Рандолф, главният редактор на „Нантъкет Стандард“, игнорира първите две обаждания на Лизбет Кийтън, в които тя му съобщава, че интериорът на хотела е завършен, и го пита дали иска „пръв поглед зад кулисите“. Джордан е от тукашните скептици. Не може да понесе идеята, че човек като Завиър Дарлинг – чуждестранен бизнес титан – купува исторически значим имот като хотел „Нантъкет“. (Джордан е наясно, че Херман Мелвил е написал „Моби Дик“, преди изобщо да посети острова. Но кара ли го това да се чувства по-добре? Никак дори.) И все пак Джордан разумно си задава въпроса – ако не Завиър Дарлинг, кой тогава? Хотелът е в пълна разруха. Дори Историческата асоциация на Нантъкет го е отхвърлила като твърде голям (и скъп) проект, за да се заеме с него.

Когато Лизбет се обажда за трети път, Джордан неохотно се съгласява да прати репортер.

Джил Танънбаум, редактор на раздела „Дом и стил на живот“, е буквално обсебена от интериорния дизайн, както всеки, следващ профила ѝ в Инстаграм, веднага би отгатнал. Джил много би искала да използва работата си в „Нантъкет Стандард“ като стъпало към пост в „Домино“ или дори „Аркитекчъръл Дайджест“. Да отрази реновирането на хотел „Нантъкет“, може да е точно начинът да го постигне. Няма да изпусне нито един детайл.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *