„Да изчистим България заедно“: Рибари почистват Черно море от боклуци

Емблематичната кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно“, която ще се проведе на 16 септември, ще обхване и българската акватория на Черно море тази година.

Това ще стане възможно благодарение на фондация „За нашето море“ и родни рибари, които се включват активно в кампанията. През целия риболовен сезон, освен риба, те ще вадят от морето и боклуци.

„И тази година се включваме в кампанията, за да привлечем вниманието на хората да почистим морето. Боклукът не е само на брега, а и в него“, каза Емил Милев.

По думите му рибарите от години почистват морето и изкарват боклуците на брега.

„Искаме да акцентираме, че проблемът е с институциите. Искаме съдействие от тях, защото основният проблем е, че няма къде да ги изхвърлим“, посочи Милев.

„Данните, които събираме през последните месеци, е, че морето е далеч по-чисто, отколкото в момента нашето общество смята“, каза Димитър Димитров от фондация „За нашето море“.

Видео гледайте ТУК.

Акцията е подкрепена от bTV в рамките на „Да изчистим България заедно“. Емблематичната кампания на bTV Media Group тази година ще се проведе на 16 септември. bTV заедно със своята партньорска мрежа ще обединят усилия отново в името и на каузата за опазване на природата.

„Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас вече над 10 години. Нейните цели са свързани с установяването на добри доброволчески практики и с насърчаването на отговорно отношение и поведение за създаването на една по-чиста и красива среда за живот.

Снимка: bTV

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *