„Да изчистим България заедно“ на 16 септември, вижте къде са локациите

До 16 септември деца до 13-годишна възраст могат да изпращат свои рисунки на тема „Зеленко и приятели в подкрепа на природата“ 

Десетки хиляди чували и ръкавици отпътуваха от София към доброволците от цялата страна, които ще се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 16 септември. Талисманът на инициативата Зеленко лично проследи процеса по изпращане на материалите, които ще спомогнат да направим България по-чиста. 

Министерството на околната среда и водите, които са ключов и дългогодишен партньор на инициатива, за поредна година подкрепят „Да изчистим България заедно“, като осигуряват 35 хиляди чифта ръкавици и 40 хиляди чувала. Подкрепата при подготовката на националната кампания се осигурява от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда с предоставяне на чували и ръкавици, които ще се раздават чрез изнесените структури на МОСВ – Регионалните инспекции по околна среда и водите. Достъпът до регионалните депа ще е свободен за всички транспортни средства, които се включват в инициативата на 16 септември.

Частни компании също подкрепят инициативата чрез безвъзмездната си дейност, съдействайки необходимите материали да бъдат доставени и разпределени в различни общини. Тази година в България регистрираните към момента терени за почистване в цялата страна са над 600, а подробности за локациите може да видите на сайта dobriatprimer.btv.bg

По повод единадесетото издание на най-мащабната доброволческа инициатива у нас – „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира игра за малките български таланти. Всяко дете на възраст до 13 години, което проявява интерес към рисуването и обича природата може да участва като чрез своя родител/настойник качи рисунка на тема „Зеленко и приятели в подкрепа на природата“ във Facebook страницата „Добрият пример“. Петима от художниците ще спечелят награди със символа на кампанията. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *