„Екзорсистът: Вярващият“ с премиера на фаталния петък, 13 октомври

Раждаме се на този свят с надежди, мечти и желание да бъдем щастливи. Но дяволът жадува само едно: да ни накара да изгубим вяра. А той никога не се предава! Кажете си молитвите, защото на фаталния петък, 13 октомври, ще станем свидетели на следващата глава от злото с Екзорсистът: Вярващият.

След като веднъж вече оставиха забележителна следа в историята на киното с  успешното възкресяване на франчайза Хелоуин, Blumhouse и режисьорът Дейвид Гордън Грийн отново ни призовават в кината. 

След смъртта на бременната си съпруга по време на земетресението в Хаити преди 12 години Виктор Филдинг (носителят на „Тони“ и номиниран за „Оскар“ Лесли Одъм Джуниър –  Една нощ в Маями, Хамилтън) отглежда сам дъщеря им Анджела (Лидия Джует, Добри момичета). Но когато Анджела и нейната приятелка Катрин (Оливия Маркум) изчезват в гората и се връщат три дни по-късно без никакъв спомен за случилото се с тях, това отприщва верига от събития, които ще принудят Виктор да започне вледеняваща игра със злото и воден от ужаса и отчаянието си, да потърси единствения жив човек, който е бил свидетел на нещо подобно преди: Крис Макнийл.

За първи път след класиката Заклинателят (1973) носителката на „Оскар“ Елън Бърстин се превъплъщава в емблематичната си роля на Крис Макнийл – героиня, която е завинаги променена от случилото се с дъщеря ѝ Ригън преди пет десетилетия. Тя вече не е безпомощната и огорчена майка, каквато е била навремето – превърнала се е в експерт по окултното и дяволските сили, които копнеят да обладаят телата на невинните.

Новият трейлър ни потапя още по-дълбоко в зловещата атмосфера и дава тон на това, което предстои да се случи. Бавната, завладяваща музика допринася за напрежението още от самото начало и става ясно, че това не е обикновен филм на ужасите. Екзорсистът: Вярващият обещава да бъде смразяващо и наситено с емоции преживяване.

Режисьор на Екзорсистът: Вярващият е Дейвид Гордън Грийн (Хелоуин, Хелоуин: Краят), който е и сценарист наравно с Питър Сатлър (Camp X-Ray). Автори на идеята са Дани Макбрайд (трилогията Хелоуин), Скот Тиймс (Хелоуин убива) и Дейвид Гордън Грийн, вдъхновени от образи, създадени от Уилям Питър Блати. Продуценти са Джейсън Блум Блум (Хелоуин, Невидимия, М3ГАН), Дейвид Робинсън (Къщата на сенките) и Джеймс Дж. Робинсън (Добрият пастир). 

Впускаме се в дълбините на страха, вярата и свръхестественото с Екзорсистът: Вярващият само в кината и IMAX от петък, 13 октомври.

Филмът е част и от програмата на „Синелибри 2023″. Страница.бг е медиен партньор на кино-литературния фестивал тази година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *