Ето как британският актьор Тоби Стивънс записа „Времеубежище“ на Георги Господинов като аудиокнига (видео)

Британският актьор Тоби Стивънс е записал като аудиокнига английското издание на романа „Времеубежище“ на Георги Господинов., съобщават издателите от „Жанет 45“.

Преди да прочете целия текст на книгата на английски език, през пролетта Тоби Стивънс е записал кратък откъс от „Времеубежище“, в превода на Анджела Родел, за сайта на международните награди „Букър“.

Британският актьор участва като Ленски във филма „Онегин“ с Ралф Файнс и Лив Тайлър. Играе в постановки на Кралския Шекспиров театър, като сред тях са „Хамлет“,  „Сън в лятна нощ“ и „Мяра за мяра“. В киното Тоби Стивънс участва във филми като Possession с Гуинет Полтроу, Die Another Day с Пиърс Броснан и др. Снима се и в телевизионни сериали за Би Би Си.

„Тоби Стивънс е един от най-търсените гласове за аудиокниги и радиосериали“, посочват от „Жанет 45“. Той е гласът на Филип Марлоу в драматизациите на романите на Реймънд Чандлър и гласът на Вронски в „Ана Каренина“. През 2011 г. записва за Би Би Си Библията във версията на крал Джеймс. Негова майка е звездната британска актриса Маги Смит, носителка на две награди „Оскар“, награди „Еми“ и „Тони“.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *