„Астън Мартин. Made in Britain“ от Бен Колинс: Задължително четиво за всеки почитател

„Астън Мартин. Made in Britain“ от Бен Колинс е най-новото заглавие, което излиза с логото на Locus.

Бен Колинс, бестселър автор, състезател и каскадьор – човекът, известен като „The Stig”, – ни представя история за шпиони, скорост и изключителна гениалност: любовното писмо на един шофьор към едни от най-прочутите в света автомобили.

Първите невероятно бързи модели на „Астън Мартин” се раждат по време, когато на мястото на централата на „Ферари” има разорано поле. Тази книга отбелязва един век творения на иноватори, които поддържат огъня на страстта към колите повече от 100 години – от визионерите пионери Мартин и Бамфорд до гениалния съвременен конструктор Ейдриан Нюи; от славните истории за шпиони и пилоти преди и след войните до Дейвид Браун и пленително красивите DB модели от миналото и настоящето на Бонд.

Бен Колинс изследва колата с двойна о-представка от уникална перспектива – иззад волана, обикаляйки по провинциални пътища с бащиния си V8 Vantage, карайки астън мартини в четири филма за Джеймс Бонд и състезавайки се с тези автомобили в легендарните 24 часа на Льо Ман.

Това е историята на един истински британски успех: триумф на инженерството, който гори от бурните 20-те на XX век до 2020-те години, чиято рожба е никога неумираща кола икона.

„Задължително четиво за всеки почитател на „Астън Мартин“, категорични са от Aston Martin Newsletter.

„Тази високоскоростна история на легендарната марка е любовно писмо към една ера на предавки и бензин, която шеметно се носи към здрача“, пишат от Financial Times.

„Разказана с искрено обожание… великолепна история за едно истинско британско изобретение,“ е коментарът на Mail on Sunday.

„100-годишната история на тези бързи, невероятни автомобили е събрана в тази велика книга, в която Бен разкрива и собствените си преживявания с най-легендарните британски коли“, споделят от Weekend Sport.

Смело поднесена, тази история можеше да се окаже ни рак, ни риба, но всъщност създаде нов стил на писане за автомобили, пише Octane.

Страхотно четиво, разказващо хронологично историята на марката – от ранните дни на работата на създателя ѝ до последните модели. Това е историята на един отказващ да умре бранд – въпреки предизвикателствата, простиращи се в рамките на над един век, пишат от Auto Express.

Личната гледна точка на Колинс и лежерният тон на повествованието помагат на Астън Мартин: Made in Britain в мисията да се отличи от съперниците, е коментарът на Autosport.

Бен „The Stig“ Колинс, състезател и Бонд каскадьор, е зад волана, докато преживяваме един век иновации – от пионерските 20-те на XX век до обожавания от 007 модел на Дейвид Браун, пише Saga.

„Бен описва брилянтно всичко от бурните 20-те на миналия век до настоящето, осветлява ни за харизматичния характер на марката и споделя огромен брой интересни и забавни факти“, смятат от Aston Martin Magazine.

„Перфектният подарък за автолюбителя в живота ви!“, категорични са от The Scotsman.

Бен Колинс, известният „The Stig” от прочутото предаване на BBC Top Gear, бе мярката за скорост, с която се сравняваха стотици известни личности; човекът, когото всички, включително звездите от Формула 1 Найджъл Менсъл и Люис Хамилтън, опитаха и не успяха да победят. 

Той е и нужният ви специалист за холивудски преследвания с коли (каскадьор е за ролята на Бонд във всеки филм от „Спектър на утехата“ насам), състезавал се е успешно в почти всеки клас автомобилни надпревари – от туристически автомобили през 24 часа на Льо Ман до американски стоккар битки на писта.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *