Още рецепти от българската дребнобуржоазна кухня плюс диаманти от света
След първоначалния огромен интерес на книжния пазар е второ, допълнено издание на „Златна книга на българската дребнобуржоазна кухня“ (от Книгоиздателска къща „Труд“).
В него освен старите фамилни рецепти от тефтерите на семейството му авторът е добавил и няколко световни гастро диаманта, които е открил на необичайни места като монголската степ и долната част на Манхатън. И около които има много забавни истории, преживени от него или част от световната поп култура. „Всъщност навсякъде по света има хубава храна, ако се измъкнеш от клишето. – пише Борислав Зюмбюлев. – Затова ще ви разкажа първо за някои много интересни блюда от най-странните места, които нямат славата на кулинарни дестинации, но са интересни сами по себе си – САЩ, Монголия и Румъния“.
А най-ценното в книгата то обобщава: „Опитал съм да направя рецептите приложими за българските условия по ноухауто на моята майка, която всичко, което е записала, е представила в елементарни и лесни за запомняне обемни съотношения в една координатна система, което минимизира изобщо възможността за грешки при приготвянето на храна“.
Книгата излиза в нестандартен обем и корица от стар златен бронз. Прекрасен подарък за Коледните празници.
Можете да поръчате книгата ТУК.