Корморан Страйк завладява родния ефир от 26 февруари

Базиран на криминалните бестселъри на Робърт Галбрейт, под чийто псевдоним пише Дж. К. Роулинг, сериалът ще се излъчва в делничните вечери след късната емисия новини

 

На 26 февруари (понеделник) в 23:00 ч. премиерно в национален ефир тръгва хитовата британска поредица „Случаите на Корморан Страйк“ („Strike“), базирана на криминалните бестселъри на авторката на „Хари Потър“ – Дж. К. Роулинг.

Писателката публикува романите за новия си герой – частен детектив Корморан Страйк – под псевдонима Робърт Галбрейт, а нетипичният персонаж е екранизиран в супер успешен сериал. Зрителите на bTV ще могат да се насладят на епизодите му в делничните вечери, веднага след късната емисия на bTV Новините.

В центъра на историята е Корморан Страйк (Том Бърк) – ветеран от войната, който работи като частен детектив в малък офис на улица „Денмарк“ в Лондон. Въпреки че животът му е в пълен безпорядък и е белязан както от физически, така и от психически травми, Страйк използва своя нюх и проницателност, за да разкрива престъпления, с които дори полицията не успява да се справи.

Рамо до рамо до Корморан е неговата ентусиазирана асистентка Робин Елакот (Холидей Грейнджър), която започва работа при него с уговорката за временна позиция. Скоро обаче тя започва да подрежда хаотичното му ежедневие учудващо добре и се превръща в незаменим помощник в разследванията му.

Всеки от сезоните на „Случаите на Корморан Страйк“ носи името на съответния роман. Пилотният проследява събитията в първата книга – „Зовът на кукувицата“, а историите от следващите две книги оживяват в сезоните „Копринената буба“ и „В служба на злото“.

В ролята на Корморан Страйк влиза английският актьор Том Бърк, а партньорката му Робин е изиграна от ослепителната Холидей Грейнджър. Дж. К. Роулинг е изпълнителен продуцент на сериала заедно с Бен Ричардс, Рут Кенли-Летс, Нийл Блиър и Елизабет Килгариф.

Не пропускайте „Случаите на Корморан Страйк“ – от 26 февруари по bTV!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *