КнигиОткъси

Йоана Йокко се завръща с „Още 50 здравословни рецепти“

Една от най-популярните YouTube фурии показва, че здравословното ядене може да бъде просто, икономично и вкусно

Най-популярната Леля в българския YouTube Йоана Йокко е на път отново да „превърти“ битката за по-здравословно хранене с „Още 50 здравословни рецепти“.

Втората книга на духовитата и безкомпромисна Йоана предлага нови 100% „Леля approved” рецепти, които могат да превърнат менюто на всеки в истинско и благодатно пиршество, без значение дали си падате по пилешки кълки, или карфиолени букли.

Подбирайки някои от любимите си рецепти, любопитни факти и полезна информация за използваните от нея продукти, Йоана ще ви направи част от причудливия свят на храната, която трябва да бъде наш приятел, а не враг. И най-вече – свят, в който нашето тяло се променя и с това и начинът, по който се храним.

В „Още 50 здравословни рецепти“ ще разберете:

  • що е то палачинки от картоф и защо уикендът няма да е същият без тях;
  • как да се освободим от бремето на броенето на калории и да постигнем баланс в хранителните ни навици;
  • защо сьомгата и пюрето от карфиол са топ двойката на обедното ви меню;
  • как може да приготвите в домашни условия сладка и компоти точно като на баба ви;
  • и най-важното: как да се обичате.

Между страниците на книгата ще откриете вкусни, здравословни и лесни идеи за супи, салати, основни, десерти и печива, но и за домашно направени компоти, сладка и дори – крем сирене.

По пътя към по-фините бутчета ви очакват вашите „Още 50 здравословни рецепти“, подбрани от Леля и Кентъки с много любов

Из „Още 50 здравословни рецепти“ от Йоана Йокко

Здрасти, хора, лелчи here!

Две години по-късно идвам с нови предложения. Отново събрах любими мои рецепти, здравословни и сравнително лесни.

Тук искам да отделя няколко реда, за да споделя позицията си към днешна дата за здравословното хранене. Колкото и да е клиширано, аз вярвам, че то е в баланса. Не мисля, че трябва крайно да си забраняваме нещо, храната е огромно удоволствие и не ни е враг, стига да я консумираме умерено.

И сега, както преди, не вярвам, че трябва да се вманиачаваме да броим калории, да изпадаме в математически сметки при всяко хранене, но се съобразявам с желанията на голяма част от вас и разбирам, че това ви помага да се контролирате. Та за тези от вас, които пожелаха, включих калориите към всяко ястие.

С какво е по-различна тази книга? Ами като за начало – не е вегетарианска. Има предложения с месо и риба. Аз ги консумирам по-често от преди в последните две години и книгата отразява автентично нещата, които аз ям.

Голяма страст напоследък ми е домашното производство, пробвах и осъзнах, че не е никак трудно. Включвам моите успешни опити да си направя компоти, сладко, кашкавал и т.н. Надявам се да ви мотивират и вие да пробвате. Има много уют в домашната храна.

Май това исках да кажа, оставям ви да готвите. <3

Картофено-магданозени кюфтенца с пармезанова коричка

Необходими продукти:

500 г картофи
2 връзки магданоз
2 – 3 стръка зелен лук
100 г краве сирене
50 г пармезан
2 яйца
30 г масло
1 ч.л. сол
1 ч.л. шарена сол
½ ч.л. черен пипер

Калории в 1 бр. кюфтенце: 115

Протеини в 1 бр. кюфтенце: 5,7 гр

Начин на приготвяне:

Обелваме, измиваме, нарязваме и сваряваме картофите. Сварените картофи намачкваме заедно с маслото. В купа смесваме добре намачканите картофи, ситно нарязания магданоз и зелен лук с кравето сирене, яйцата и подправките.

Настъргваме на ситното на рендето пармезана и включваме фурната да загрява (220 градуса, горен и долен реотан).

С ръце оформяме кюфтенцата, след което ги овалваме в настъргания пармезан. Подреждаме в тава върху хартия за печене и печем в предварително загрятата фурна за 40 минутки.

По желание сервираме с кисело мляко.

Можете да откриете „Още 50 здравословни рецепти“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *