Премиера на филма „Доверие“ по романа на Доменико Старноне на кинофестивала в Ротердам

Премиерата на филма „Доверие“ по романа на Доменико Старноне се състоя на Международния филмов фестивал в Ротердам (25 януари – 4 февруари 2024 г.).

Филмът е продукция на Indiana Production и Vision Distribution в сътрудничество със Sky и Netflix и използва оригинална музика и песни на Том Йорк от Рейдиохед. Актьорският състав включва Елио Джермано, Федерика Роселини, Витория Пучини, Пилар Фолиати и Изабела Ферари. Режисьор е Даниеле Лукети, а оператор – Иван Казалгранди.

Предстои обявяване на официален трейлър на филма и излъчването му в кината в Италия.

Романът „Доверие“ е още един изгарящ портрет на човешките взаимоотношения, а също и задълбочен поглед върху учителската професия като призвание. Книгата е публикувана в повече от 20 страни. Само в Италия са продадени над 35 000 броя

Млад мъж и много млада жена. Тя е жизнена и блестяща. Пиетро е учител, а Тереза е бивша ученичка, която винаги е била влюбена в него. Мечта, която може да се сбъдне само известно време след завършване на университета. Любовната връзка на Пиетро и Тереза е бурна и страстна.

След повече от три години връзка, няколко дни след като споделят своите тайни, те се разделят. И тук за нас започва истинската история.

Пиетро среща Надя, влюбва се и й предлага брак. Но сянката на тайната, която той е признал пред Тереза, го преследва и самата Тереза периодично се появява, заставайки на кръстопътя на всеки по-важен момент от живота му. Или той е този, който я търси?

Доменико Старноне (роден през 1943 г. в Неапол) е италиански писател, сценарист и журналист, един от най-известните романисти. Работил е като гимназиален учител и редактор на няколко вестника и сатирични списания. Спечелил е наградите „Стрега“, „Неапол“ и „Кампиело“ с романа си „Улица ‘Джемито’“.

Публикувал е книги, които са международни бестселъри и по чиито мотиви са екранизирани пет филма.

Предишният филм на Лукети „Връзки“ също беше адаптация по роман на Доменико Старноне, с награда за най-добър кастинг на фестивала във Венеция и беше излъчван по кината в България през 2020 г. и 2021 г. Романът е публикуван в повече от 35 страни и е носител на наградата „The Bridge“ за най-добър роман на 2015 г. Само в Италия са продадени над 100 000 броя от книгата.

Издателство „Авиана“ публикува също романа „Върнато момиче“ на Донатела Ди Петрантонио, по който е екранизиран филм, спечелил наградата за режисура на Международния филмов фестивал в Рим и получил номинация за наградите „Оскар“. Само в Италия са продадени над 500 000 броя от книгата, която е финалист за наградите „Стрега“, „Кампиело“, „Наполи“ и „Сегафредо Дзането – една книга, един филм“. Романът е издаден в повече от 30 страни.

Информация за книгите „Доверие“, „Връзки“ и „Върнато момиче“ можете да намерите на сайта на издателство „Авиана“ (Бургас) www.avianabg.com.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *