В навечерието на Деня на влюбените: Стихове за любов от Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев в Народната библиотека

В навечерието на Деня на любовта и виното стотици почитатели на любовната лирика дойдоха в Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“, за да се насладят на стиховете на най-обичаните поети на любовта: Евтим Евтимов, Маргарита Петкова и Добромир Банев.

В рамките на събитието бе представена книгата „Крадец на обич“ на незабравимия Евтим Евтимов. Издателят и литературен изследовател Пламен Тотев, който е съставител на изданието, разказа за магията на човека и твореца Евтим Евтимов, за това, че всеки ще открие в книгата му стихотворенията, които обича, но ще прочете и нови, някои писани точно преди смъртта му.

Снимка: Стефан Тотев

Венко Евтимов (синът на поета) прочете стихотворения, включени в „Крадец на обич“: „Високо“, „Вино и любов“, „Изхвърлени цветя“. От името на петричкото читалище „Братя Миладинови“ той връчи на Пламен Тотев диплом, с който се отличава издателската му дейност в популяризирането на творчеството на Евтим Евтимов.

Много аплодисменти получиха обичаните поети на любовта Маргарита Петкова и Добромир Банев. Те прочетоха стихотворения от най-новите си книги – съответно „Още бели нощи“ и „Всички дни ще се казват неделя“.

Снимка: Стефан Тотев

Вечерта премина в непринудена и приятелска атмосфера. Заредени от стиховете на поетите на любовта, гостите на събитието се наредиха на дълга опашка за автографи.

„Крадец на обич“, „Всички дни ще се казват неделя“ и „Още бели нощи“ тази седмица са сред най-търсените книги. Търсете ги в по-добрите книжарници.

Снимка: Стефан Тотев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *