Сериалът „Съпричастният“ по романа на Виет Тан Нгуен с премиера на 15 април

Оригиналният HBO лимитиран сериал от седем епизода „Съпричастният“ е с премиера на 15 април в HBO Max.

Парк Чан-Уок и Дон Маккелар са създатели и изпълнителни продуценти на сериала, а в него участват Хоа Сюанде, Фред Нгуен Хан, носителката на Emmy® Сандра О и номинираният за Oscar® Робърт Дауни Джуниър, който се превъплъщава в множество роли, и др.

Базиран на едноименния роман, удостоен с наградата „Пулицър“, на Виет Тан Нгуен, „Съпричастният“ е шпионски трилър и междукултурна сатира за борбата на един комунистически шпионин с френско-виетнамски произход през последните дни на войната във Виетнам и неговия нов живот като бежанец в Лос Анджелис, където научава, че шпионските му дни не са приключили.

Историята е разказана от гледната точка шпионина, който действа като северновиетнамска къртица, но също така е в конфликт със себе си поради добрите си чувства към южновиетнамската армия. Капитанът, както го наричат, бяга в Америка след падането на Сайгон и последвалото клане, където умират много от хората, които познава. Голяма част от историята се върти около двойната самоличност на Капитана и тази динамика само се засилва с преместването му в Америка. Той продължава да действа като къртица за северните виетнамци и се среща с различни интересни хора, а и започва няколко афери.

„Съпричастният“ е копродукция на HBO, A24 и Rhombus Media и е продуциран съвместно с Moho Film и Cinetic Media. Екипът от изпълнителни продуценти включва Робърт Дауни Джуниър, съпругата му Сюзън Дауни, Аманда Бърел за Team Downey, Нив Фичман за Rhombus Media, Ким Ли, Рон Шмид, автора на книгата Виет Тан Нгуен, Джисун Бек за Moho Film. Фернандо Мейрелес и Марк Мънден са режисьори, а сценаристи са Марк Ричард, Наоми Изука, Меган Хуанг, Анчули Фелиша Кинг и Теа Хо.

Книгата, за която Страница.бг писа, е налична у нас благодарение на издателство „Кръг“:

„Съпричастният” – първокласен шпионски роман, отличен с „Пулицър”

Очаквайте „Съпричастният“ в HBO Max от 15 април.

Copyright: HBO/Hopper Stone

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *