Отново в книжарниците: „Класиките, преразказани за ученици за 7. клас“ от Виктория Колева

„КЛАСИКИТЕ, преразказани за ученици“ – амбициозното заглавие на поредицата на Книгоиздателска къща “Труд” и Виктория Колева представи шест книги, в които всеки ученик от 7. до 12. клас намери верен помощник в преразказите на изучаваните творби по литература.

За пръв път на книжния пазар се появяват от български автор толкова полезни помагала, като целта на автора и издателя е: да се предаде на учениците съдържанието на изучаваната от тях класическа литература по начин, който да акцентира основните достойнства на произведението; да се научат учениците да разказват голямо по обем съдържание, като безусловно се придържат към оригинала по творчески начин; да се подготвят учениците за следващата по-висока степен на лична интерпретация на голям по обем изходен текст – резюме; да се мотивират учениците да прочетат цялото произведение, като се събуди интересът им към сюжета; да се помогне на учениците да направят своите анализи, като се насочи вниманието им към по-задълбочено осмисляне на текста.

В книгата за 7. клас са включени: Иван Вазов – повестта „Немили-недраги“: I, II, III, V, X глава, епилог; романът „Под игото“: главите „Представлението“ и „Радини вълнения“; разказът „Една българка“; Алеко Константинов – пътеписа „До Чикаго и назад“: откъса от „Вие трябва да сте били на Пловдивското изложение и знаете големия павилион?“ до „На г. Айвазияна търговията отиваше твърде зле, според думите му, но той имаше надежда да разпродаде повечко „рядкости“ в последните два месеца, септември и октомври, когато след летния сезон по-заможните американци ще посетят изложението“; романа „Бай Ганьо. Невероятни разкази за един съвременен българин“: главата „Бай Ганьо пътува“; Елин Пелин – разказа „По жътва“; разказът „Косачи“; Йордан Йовков – разказите „По жицата“, „Серафим“.

Можете да откриете помагалото ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *