„Реванш“: Първият роман на Цвятко Камбуров разказва историята за разследването на едно убийство

За борбата с „вятърните мелници“ и реваншите в живота, или какво накара един следовател да напише роман

„Реванш“ (с логото на Книгоиздателска къща „Труд“) е роман за трудната работа на следователите, за непримиримостта и компромисите, които понякога се налага да правим, за вечната борба между добро и зло и за втория шанс, който животът често ни предоставя и който понякога лекомислено пропускаме.

Автор на обемния роман от почти 800 страници е Цвятко Камбуров, който от 38 години работи като следовател в Плевен. „Реванш“ е първият му роман, писан повече от 10 години, в периода 2009 – 2020 г. Историята е полуавтобиографична, наглед камерна за разследването на едно убийство, която обаче изследва и психологически, и социални проблеми на своето време. В историята са вплетени фрагменти от действително провеждани разследвания и герои, които имат реални прототипи, някои живи и до днес.

Цвятко Иларионов Камбуров е роден в Казанлък, но живее от много години в град Плевен. Работи като следовател в Окръжен следствен отдел в същия град от 35 години. Съпругата му е лекар. Участва ежегодно със свои разкази в алманасите „Нова българска литература“ „Хумор и сатира“ и „Проза“ на издателство „Буквите“ от 2016 г. досега, както и в Коледния алманах на същото издателство за 2022 и 2023 г. През април 2022 г. издава самостоятелна книга с хумористични разкази „Смок мишкар и други невероятни истории“, а в началото на 2023 г. – втори сборник с разкази, наречен „Жена с обеци“.

Можете да откриете „Реванш“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *