Четем книга №1 на „Амазон“ за 2023 г.: „Крадецът на изкуство“ от Майкъл Финкъл

„Крадецът на изкуство“ на Майкъл Финкъл, която разказва истинска история за любов, престъпления и една опасна страст, е най-новото заглавие, което излиза с логото на издателство „Лабиринт“.

Романът е обявен за най-добрата книга на 2023 г. от „Амазон“, „Ню Йоркър“, „Уошингтън Поуст“, „Лит Хъб“.

Преводът е дело на Юлия Гешакова, а адаптацията на корицата е на Иван Масларов.

В тази увлекателна история по действителен случай за изкуство, престъпления, любов и неутолимата жажда да притежаваш красотата, каквото и да ти струва това, Майкъл Финкъл ни отвежда в странния свят на Стефан Брайтвизер, който за разлика от повечето крадци краде не за пари и обогатяване, а за да държи всичките си съкровища в една-единствена стая, където да им се наслаждава.

Векове наред произведения на изкуството се крадат по цял свят по безброй начини, но едва ли има престъпник, който да се мери по размах и успех със Стефан Брайтвизер: само за осем години той задига от музеи, галерии и катедрали из цяла Европа близо 300 предмета. Ненадминат като ловкост и изобретателност, накрая Брайтвизер все пак не остава ненаказан и е заловен най-позорно именно защото не е знаел кога да спре и се е опиянявал от чувството си за безнаказаност.

Вие едва ли ще тръгнете да черпите от опита му и да крадете картини, статуетки и гоблени, но ви гарантирам, че ще се позабавлявате на воля, докато четете за перипетиите и патилата на най-успешния крадец на изкуство, чийто живот е по-завладяващ и от най-доброто криминале.

Можете да откриете романа във всички добри книжарници, както и ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *