Четем „Фурия“ от филмовия сценарист Алекс Майкълидис

„Фурия“ на Алекс Майкълидис е най-новото заглавие, което излиза с логото на издателство „Ера“.

Лана Фарар е сред най-бляскавите актриси в света. Тя е сложила край на кариерата си и е изградила напълно нов живот. Лошото лондонско време я подтиква да покани най-близките си приятели на своя идиличен гръцки остров, където да прекарат един уикенд под жарките слънчеви лъчи.

Може би си мислите, че знаете тази история… Сигурно сте чели за нея навремето, когато таблоидите пишеха само за това. Беше идеалната сензация за пресата: оттеглила се звезда, частен остров, откъснат от света заради бурните ветрове… и едно убийство.

Озовахме се в капан. Оказа се, че старите приятелства крият много омраза и жажда за отмъщение. Последва сложна игра на котка и мишка. Битка на волята, пълна с обрати. Докато всичко не ескалира. Никога няма да забравим тази нощ. Защото се стигна много по-далече, отколкото който и да е от нас би могъл да си представи… Един от нас умря.

Но кой съм аз?

Името ми е Елиът Чейс и сега ще ви разкажа една история, различна от всяка друга, която някога сте чували.

Алекс Майкълидис е филмов сценарист, магистър по английска литература от Университета в Кеймбридж. Автор на един от най-впечатляващите и оригинални международни бестселъри „Останалото е мълчание“.

Можете да откриете книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *