Издателство „Труд“ става на 30 г. Празнува с 30% отстъпка на всички книги на сайта си

От 18 до 24 март поръчайте с отстъпка ценните книги на едно от най-известните наши издателства за книги

 

Книгоиздателска къща „Труд” е едно от малкото издателства в България, което е част от голяма медийна група. То е основано през месец март в далечната 1994 г. от бивши и настоящи вестникари (макар че първите книги издава още през 1992 г. като част от „Издателски комплекс „Труд“).  През годините в КК „Труд” са работили повече от 30 щатни служители.

Над добре подбраните книги на издателството днес се трудят 10 души персонал и над 20 нещатни сътрудници, сред които и някои от най-добрите български преводачи, редактори, коректори и дизайнери. В резултат на това на родния книжен пазар има над хиляда и шестстотин български и преводни заглавия с логото на „Труд”, сред които художествена литература, документалистика, биографични, популярни, научни, справочни и енциклопедични четива и др. Една немалка част от изданията нямат аналог у нас.

Сред някои от най-авторитетните заглавия са „Голяма енциклопедия „България”, „Енциклопедия на българския театър”, „Дипломацията” и всички значими книги на Хенри Кисинджър, „История на Първата световна война”, „История на Втората световна война”, „Енциклопедия на лечебните растения в България”, „Българска риболовна енциклопедия”, „Българска ловна енциклопедия”, „Енциклопедия на виното”, двутомният „Чешко-български речник”, „Гръцко-български речник”, „Ивритско-български речник”, „Философски речник”, епосът „1001 нощ“, Тефтерчето на Левски и на Ботев, романите на Александър Дюма и др. „Български хроники” от Стефан Цанев се превърна в събитие от национален мащаб със задълбоченото и вълнуващо представяне на българската история, което се доближава по значимост, достъпност и емоционален градус до „История славянобългарска” от Паисий Хилендарски.

През всички тези години издателство „Труд” винаги се е стремяло да налага и утвърждава свои собствени автори. Такива са Богомил Герасимов, Лилия Старева, Недю Недев, Боян Биолчев, Анита Тарасевич, Николай Дойнов, Иля Велчев, Иван Гарелов и много други. Безспорен е успехът и на заглавия като „Световна футболна енциклопедия” от Румен Пайташев, „Световна енциклопедия на кучетата” от Венелин Динчев и др. Сред най-харесваните поредици художествена литература са: „Японски загадки”, „Древноримски загадки”, „Крале на криминалния роман”, „Романите на Розамунде Пилхер”, „Романите на Лусинда Райли” и др. Някои поредици не спират да излизат с години. Такива са „Световна класика”, „Жива вода”, „Строго секретно”.

През 2006 г. е създадена уникалната библиотека „Златни детски книги”. В нея място са намерили вечните и незабравими детски романи, приказки и поезия. Поредицата се обновява постоянно, като в бъдеще в нея ще бъдат включени и неиздавани произведения на класически автори. На най-малките читатели „Труд” предлага библиотека „Зайчето Питър” от Биатрикс Потър, книгите с класически детски произведения в луксозен вид „Жива вода“ и др.

„Селекция 500”, позната днес като „Златна класика“, е поредицата, будеща истинска възхита у ценителите на книгата. С много от заглавията в нея са израснали цели поколения, а други тепърва се утвърждават като „златни”. Най-характерното за нея е красивото й оформление. Благодарение на него книгите от „Златна класика” са се превърнали в предпочитан подарък.

През 2024 година издателството има своя 30-годишен юбилей. Очаквайте много изненади и празнувайте с екипа.

Като за начало издателството е подготвило промоция на своята електронна книжарница – www.trud.cc. Само от 18 до 24 март (вкл.) всички книги ще имат отстъпка от 30% от коричната цена, а доставката е фиксирана на 5 лв. Изберете сега ценни книги за цялото семейство.

КК „Труд“ стартира своята дейност през 1992 г. с автентично издание на романа на Димитър Димов – „Тютюн“ (т.е. както е излязъл през 1951г.). Приключенията на един роман – печален рицар на новото литературно мислене, понесъл не една рана от острите стрели на догматизма – направиха така че личността на автора да заблести още по-ярко на небосклона на българските писатели. Текстът е оригинален, без наложените от цензурата промени. 

Страница.бг пожелава на целия страхотен екип на издателство здраве и още много хубави книги!

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *