„Невидимата нишка“: Четем на български език книгата, която развълнува милиони читатели

„Невидимата нишка“ на Патрис Карст с илюстрации от Джоан Лю Фрийтхоф е най-новата книга за малките читатели, която излиза с логото на издателство „Ера“ на 2 април.

Книгата е с улесняващ читатели с дислексия шрифт.

Докато сърцето ти е изпълнено с обич, 

Нишката винаги ще е там.

Мама разказва на дечицата как всички те са свързани с невидима нишка. Нишка, изтъкана от любов. Дори да не можеш да я видиш, можеш да я почувстваш със сърцето си и знаеш, че тя винаги те свързва с тези, които обичаш. Но всички ли имат такава Невидима нишка? Колко далече стига тя? Може ли някога да се скъса?

Тази стопляща душата книга изследва невидимите, но неразрушими връзки между нас и провокира по-задълбочени разговори за любовта. Предлага прост подход към преодоляването на самотата, раздялата и загубата, който децата лесно могат да разберат и приемат, и изпраща силно послание на читатели от всички възрасти.

Илюстрациите в книгата са дело на Джоан Лю Фрийтхоф.

Патрис Карст е умел разказвач на трогателни истории. Книгите ѝ докосват сърцата на милиони читатели по света и са преведени на 20 езика. Родена е в Лондон, но живее в САЩ. Сред най-популярните ѝ заглавия са „Невидимата каишка“ и „Невидимата раница“.

Тази година издателство „Ера“ отбелязва Международния ден на детската книга с разкошна поредица. „Невидимата нишка“ е една от три книги с красиви илюстрации, които ще помогнат на децата да разберат, че обичта ни свързва с близките ни, независимо колко голямо разстояние ни дели. Трогателното послание и прелестни илюстрации на „Невидимата нишка“, „Невидимата раница“ и „Невидимата каишка“ ще очароват всяко дете, а и всеки родител. С увлекателни истории и оригинална идея, поредицата носи положително послание, което децата лесно могат да възприемат.

Кое детенце не се тревожи дори и от кратка раздяла с близките си? „Невидимата нишка“ помага да успокоим тези страхове. В „Невидимата раница“ откриваме всичко, което е нужно на децата в първия ден в училище или детска градина. А домашните любимци остават завинаги с нас чрез „Невидимата каишка“.

Можете да откриете „Невидимата нишка“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *