Актуално четиво: „Политическото животно“ – задълбочен и забавен анализ на Джеръми Паксман по темата що за хора са политиците

Ново издание на „Политическото животно“, задълбочен и забавен анализ на Джеръми Паксман по темата що за хора са политиците, излезе с логото на издателство „Еднорог“.

 „Един от най-добрите наръчници за превратностите на политическия живот,” категорични са от Sunday Times.

„Не съществува подлост или предателство, на което една политическа партия да не е способна; няма достойнство в политиката.“

                                      Бенджамин Дизраели, „Вивиан Грей“

Действително ли е така?

Какво кара хората да избират политиката за професия? Какъв трябва да е човекът, който приема публичното огласяване на личните си дела? Кой би приел грешките му да се преувеличават, а успехите му да се омаловажават? Каква полза извличат политиците от всичко това?

Защо политиците и правителствата най-често не оправдават очакванията на своите избиратели? Що за хора са политиците – неблагонадеждни или наивни, алчни за власт лицемери или безнадеждни идеалисти?

Джеръми Паксман насочва своя скалпел на публицист от висока класа към „Политическото животно”, за да ни представи проницателна, остроумна и сериозно аргументирана дисекция на този човешки феномен. Паксман, известен с остротата на перото си, не пести нито критика, нито ирония, но все пак портретът на „Политическото животно” се отличава и с дълбоко разбиране и съчувствие.

Джеръми Паксман е популярен и уважаван политически наблюдател и водещ на БиБиСи. Завършва образованието си в Кембридж и започва журналистическата си кариера като репортер в Северна Ирландия. Три години по-късно се прехвърля в лондонската централа на БиБиСи, където работи за предаванията „Нюзнайт” и „Панорама”, води и дискусионното предаване „Старт ъв дъ уийк”. Почти двайсет години е водещ на телевизионната игра „Юнивърсити Чалъндж“.

Майстор на безмилостните въпроси, Паксман е носител на редица престижни награди за публицистика („Интервю на годината” за 1997 и 1998г., „Медийна личност на годината” за 1999г. и др.). Автор е на няколко книги, сред които бестселърите „Империя“, „За крале и кралици“ и „Англичаните”.

Можете да откриете книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *