Новата адаптация на „Ад“ на Данте с премиера в… „Чистилището“

Издателство „Колибри“ и „Чистилището“ канят читателите на едно по-различно, интригуващо представяне на „Ад“ на Данте Алигери в нова адаптация от Кирил Кадийски.

Насладете се на Дантевия „Ад“ с гласа на Ицко Финци, на ефектите и специално подготвените коктейли, чуйте автора на новия превод и се сдобийте с най-новото издание на място, пишат организаторите.

Събитието е на 4 юни в 19:00 ч. в… „Чистилището“! Адресът е: София, ул. „Индустриална“ 7.

„Божествена комедия“ е връхна точка в развитието на средновековната литература и основополагащо произведение за развитието на съвременния италиански език. Преклонението пред гения на Данте остава неизменно един от надеждните ориентири на западното културно мислене.

След поредицата български преводи на великата творба, някои закрепени от традицията, предлагаме нова, авторска версия на „Ад“, дело на Кирил Кадийски. В пространния предговор към изданието проф. Клео Протохристова изказва следната оценка: „Той ни поднася за първи път един не просто незатруднен, а и удоволствен прочит на „Ад“, в който читателят може да се потопи, отдавайки се на динамиката, ритъма и благозвучието на текста, което го доближава до песенността на италианския език, както и непостигано по-рано уподобяване на „сладостния нов стил“.

Можете да откриете книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *