„Били Стюарт 3: Морето с хиляди опасности“ – най-новият превод в детската поредица

„Били Стюарт 3: Морето с хиляди опасности“ на Ален М. Бержьорон е най-новото заглавие, което излезе с логото на издателство „Дуо Дизайн“. Илюстрациите отново са дело на художника Сампар.

Това, което се очаква да бъде само обикновено плаване за Били Стюарт и дзенскаутите, бързо се превръща в истинска одисея. Свирепа буря ги принуждава да се отклонят от морския си път и повлича низ от събития, чиито последствия може да се окажат трагични.

В морето с хиляди опасности младият енот и неговите приятели трябва да проявят смелост и да се изправят срещу безброй изпитания. Когато корабът най-после акостира на необитаем остров, всички надават радостни викове. Ала плажът и разкошната гора, която го обрамчва, крият неподозирани изненади…

Дали Били все още върви по следите на своя дядо, изследователя Виржил Стюарт? Или е изгубен завинаги в един непознат свят, в друга епоха?

Ален М. Бержьорон е роден в канадската провинция Квебек и има издадени над триста заглавия. Преди да стартира своята кариера като автор на детска художествена литература през есента на 2005 г., работи като журналист в продължение на двадесет години. Неизчерпаемото му въображение го превръща в значима фигура за съвременната художествена литература и му носи редица награди и признания. Бержьорон работи съвместно с художника Сампар, за да пресъздаде интересния подбор на литературни персонажи в Били Стюарт: Дзенскаутите. Чрез творчеството си талантливият самоук илюстратор и карикатурист Самюел Паран, по-известен под псевдонима Сампар, успява да пренесе своите почитатели в една съвсем друга реалност, многоцветна и завладяваща. Той прави първите си стъпки като илюстратор, докато работи в хумористичното списание Сафарирс което добива популярност в Квебек, САЩ и Австралия.

Можете да намерите книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *