„Психопатология на ковид пандемията“ от акад. Петър Иванов – ръководство за лечение на един голям проблем по време на пандемията

„Психопатология на ковид пандемията“ от социалния психолог акад. Петър Иванов е ръководство за лечение и диагностициране на един голям проблем в контекста на пандемията, обхванала света през 2020 г. и 2021 г., който проблем се отнася до психичните разстройства и проблеми по време на разпространението ѝ.

Книгата е посветена на един голям проблем в контекста на Ковид пандемията, обхванала света през 2020 г. и 2021 г., който проблем се отнася до психичните разстройства и проблеми по време на разпространението й.

Около 20-30% от самите страдащи от Ковид -19 имат оплаквания от психопатологичен порядък.

Много са и тези, които не са заразени, не са болни, но изпитват също като болните тревожност, стрес, страхове и др., а освен това са обсебени от депресия, фобии, мании и в някои случаи имат даже шизоидна и параноидна симптоматика.

В книгата се разглеждат обстойно 13 психични страдания, свързани с Ковид пандемията.

При всяко психично страдание или проблем се разглеждат характерните му особености, протичането му, разпространеността му, динамиката му, възможните последствия и лечението му.

В книгата се предлагат най-подходящите съвременни методи и средства за психотерапия на разглежданите психични разстройства.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *