Дивата симфония на Дан Браун отново е в зала “България” 

След нея през октомври е симфоничната приказка “Петя и Вълкът”

 

Веднага след световната си премиера Дивата симфония на Дан Браун пристигна в зала „България“, а сега почитателите ѝ ще могат да я чуят отново на 3 октомври от 11 часа. 

Произведението за деца, написано от автор № 1 на бестселъри на Ню Йорк Таймс, открива сезонът на музикалната образователна програма на Софийската филхармония- Фортисимо Фамилия. 

Главният герой в детската симфония е любезният и любознателен Маестро Маус. Той ще разходи деца и родители из цялата история, в която се преплитат мелодиите и животинският свят, за да ни подскажат, че всичко около нас е музика. 

Петко Венелинов Снимка: Гергана Дамянова

Прекрасните рими с поука от илюстрованата книга “Дива симфония”, този път са поверени на актьора Петко Венелинов. А оркестърът на Софийската филхармония ще свири под диригентството на изключителния Григор Паликаров.

„Моята надежда за „Дива симфония“ е да предоставя забавна, свежа възможност за семейства, родители, деца и хора от всички възрасти да се свържат отново с магическото преживяване на класическата музика, както в концертната зала, така и в дома“, казва Браун. „Надявам се публиката да се забавлява толкова, докато слуша, колкото и аз, когато композирах.“

Фортисимо Фамилия вече десет сезона представя мисията си: Всеки концерт- музикално приключение.

И този сезон програмата ще зарадва своите почитатели с незабравими музикални преживявания, като първите два концерта са през октомври. Веднага след “Дива симфония” следва симфоничната приказка от Сергей Прокофиев- “Петя и Вълкът” на 17 октомври и продължават през ноември с “Карнавал на животните” от Камий Сен-Санс, а по Коледа отново посрещаме малката Клара и нейните приключния, разказани от Чайковски в “Лешникотрошачката”

Билетите вече са в продажба, а закупени в Лилав абонамент (само от касата на зала “България”) се ползват отстъпки. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *