„Къщата на кокоши крака“ от Софи Андерсън: Как да имаш нормален живот, когато баба ти е Баба Яга?

„Къщата на кокоши крака“ от Софи Андерсън е най-новата детска книга, която излиза на 23 септември с логото на издателство „Лабиринт“.

Новото издание е най-подходящо за читатели между 8 и 14-годишна възраст.

Оригинална, увлекателна, заредена с много нежност и магия, тази книга съчетава мотиви от славянския фолклор с важни за децата въпроси като приятелството, отговорността към другите и умението сам да ковеш съдбата си – въпреки обстоятелствата.

Като много момиченца в приказките, 12-годишната Маринка мечтае за нормален живот с безброй приятели. Но как да ги намери, при положение че къщата ѝ е на кокоши крака и всеки ден се мести на ново място? А баба ѝ е не каква да е баба, а Баба Яга, която знае тайните на живота и на смъртта, помага на покойниците да се преселят в отвъдното и да се върнат на звездата си и настоява внучката ѝ да тръгне по нейния път. Маринка се опитва да промени съдбата си. Но къщата на кокоши крака е намислила друго…

СОФИ АНДЕРСЪН се е наложила като една от най-популярните сред децата авторки с книги, които ги въвеждат в свят на въображението и на дръзките мечти. Завършила е Ливърпулския университет, работила е като геолог и учителка по естествознание, сега се е отдала на писането и на домашното обучение на четирите си деца. 

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на издателство „Лабиринт“ ТУК.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *