Веселина Седларска написа „Гладни сърца“

Надяваме се, че сте гладни за още истории… Защото до седмица се задава великолепен сборник с разкази от Веселина Седларска („Кладенецът“ и „България за начинаещи“), обещават от издателство „Сиела“.

Новата книга на известната журналистка се казва „Гладни сърца“ и всички истории в нея са истински. Случили са се с реални хора, с истински, гладуващи сърца, търсещи смисъл, топлина и завършеност.

„Бог е чертожник, който рисува с пергел окръжности. Понякога се залисва, отлага, протака, но накрая завършва кръга и човек го усеща като прещракване на катинара от скрина на своя живот – вътре е, твое е, може да пиеш сила от него, а може и да го удавиш в сълзи – както ти решиш.“

С деликатност, съчувствие и огромно човеколюбие Веселина Седларска дърпа завесата, зад която живият живот е скрил своите вълшебства. Тя вплита в своите разкази тънките, пъстри нишки на смисъла, за който са гладни човешките сърца и който всеки намира на различно място. И рисува пъстър калейдоскоп от съдби, от животи и светове, всеки от които истински, но нито един – тривиален.

Така рисунките и часовете за някои хора се превръщат в убежища. Буквите и имената придобиват вълшебни сили, а късметът може да се подарява. Животът е пълен с истории, които изкривяват времето и пространството и ги превръщат в нещо друго – не във физични, а в човешки величини.

Можете да поръчате книгата предварително ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *