„По-сурово“ на Нинко Кирилов излиза в Индия

Първата поетична книга на Нинко Кирилов – „По-сурово“, ще се появи на книжния пазар в Индия. Роденият във Видин писател сам превежда стихосбирката на английски – един от езиците с официален статут в азиатската страна. Пътят ѝ до индийските читатели започва от едно онлайн издание, обясни Нинко Кирилов в интервю за БНР.

„Получи се доста странно, защото става въпрос за едно индийско онлайн издание – „Taj Mahal Review“, където аз пратих няколко стихотворения на английски с идеята да бъдат публикувани в самото издание. От тях дойде предложението да направят цялата книга и да я публикуват на хартия. Аз се заех и я преведох. Все още не знам кога книгата ще бъде отпечатана, все още си пишем с отговорния издател, предполагам, че скоро ще се случи, може би до месец-два…“

Работен вариант на корицата на книгата. Снимка: Нинко Кирилов

Работен вариант на корицата на книгата.

„По-сурово“ излезе през 2019 година като резултат от конкурса за дебютна литература на две издателства и аз го спечелих в категория „Поезия“. Това беше през 2018 година, 2019 година излезе самата книга. За жалост, не съм имал шанса заради цялата тази обстановка, в която живеем, да я представя във Видин, но защо пък да не направим една двойна премиера на „По-сурово“, която вече не е нова книга, и на „Падане завинаги“. Може да се получи интересно“, каза авторът.

Произведения на Нинко Кирилов са  публикувани в различни чужди издания, но за първи път в друга държава ще бъде издадена негова книга.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *