Преводачът препоръчва: „Изповедта на една любовница“ от Александър Дюма – една крайно интересна книга

Позволявам си да ви препоръчам една крайно интересна книга – „СПОМЕНИ НА ЕДНА ФАВОРИТКА“ (Souvenirs d`une favorite) на Александър Дюма! Понеже имах честта да я преведа ( в случая понятието „чест“ е в истинския смисъл на думата!) за издателство „Плеяда“, си позволих да променя заглавието (преводачите имат тази привилегия) на „ИЗПОВЕДТА НА ЕДНА ЛЮБОВНИЦА“ – което на български по-точно отразява съдържанието на романа.

Това пише във фейсбук страницата си преводачът Любомир Чолаков. За книгата Страница.бг вече писа, можете да прочетете ТУК.

Това е художествената „автобиография“ (във формата на рядко срещания жанр псевдо-мемоари) на прочутата красавица леди Ема Хамилтън – съпруга на британския посланик в Неаполското кралство лорд Уилям Хамилтън, фаворитка на неаполската кралица Мария-Каролина и любовница на прославения адмирал Нелсън, разгромил френския и френско-испанския флот на Наполеон в морските сражения при Абукир и Трафалгар (преди това любовница не само на него, но това са отделни перипетии).

Увлекателните приключения се развиват в Англия, Франция и Неаполското кралство на фона на тътена на френската революция от 1789 г. и са смислово свързани с друг забележителен роман на Александър Дюма – „Сан Феличе“.

Великолепен роман за една невероятна жена, която започва живота си като овчарче, вдъхновява знаменития английски художник Джордж Ромни (който рисува над 60 нейни портрета), издига се до върховете на властта и спечелва великата любов на един велик човек.

Специално за дамите съм сигурен, че ще прочетат романа на един дъх!
От преводача: приятно четене!
––––-
П. П. За корицата на книгата е използван портрет на леди Ема Хамилтън, нарисуван от Джордж Ромни.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *