Четем „Ледена тишина“ от най-известния исландски автор в момента Рагнар Йонасон

„Ледена тишина“ от Рагнар Йонасон е най-новото заглавие, което излиза с логото на „Ера“ на 9 ноември.

Преди: Две млади двойки се местят на необитаем и изолиран фиорд. Престоят им приключва внезапно, когато една от жените среща смъртта си при мистериозни обстоятелства. Случаят никога не е разрешен. 

Сега: Петдесет години по-късно стара снимка излиза на бял свят и става ясно, че двойките все пак може да не са били сами на фиорда…

В близкия Сиглюфьордюр полицай Ари Тор се опитва да открие какво наистина се е случило през онази фатална нощ. В град, в който тайните са начин на живот, той получава помощ от журналистката Исрюн. Тя разследва и собствен случай, който става все по-смразяващ. Обстановката в Сиглюфьордюр е изключително усложнена, опасен престъпник е на свобода, а необичайно дръзко престъпление е извършено посред бял ден. Ари Тор и Исрюн разполагат с ограничено време, за да открият всички шокиращи пътища, по които миналото се завръща.

Романите на Рагнар Йонасон са публикувани в 33 държави и са продадени в над 2 милиона екземпляра. Той е адвокат, банкер, писател и университетски преподавател. Превел е 14 от произведенията на Агата Кристи на исландски език. Носител е на редица престижни литературни награди.

Йонасон в момента е най-популярният исландски автор в света. С предишните две книги – Снежна слепота и Черен мрак считаме, че успяхме да му проправим път и в България, посочват от издателство „Ера“.

Можете да поръчате „Ледена тишина“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.