Бестселърът „Човекът, който разхождаше книги“ на Карстен Хен вече и на български

„Човекът, който разхождаше книги“ на Карстен Хен е най-новото заглавие на издателство „Ера“, което вече е бестселър в Европа. Книгата ще бъде при читателите на 16 ноември.

Всяка вечер книжарят Карл Колхоф тръгва по живописните улички на града, за да носи книги по домовете на своите най-верни клиенти. Приятелството им е специално – за него те са като любими литературни герои, а за тях той е незаменима връзка със света.

Но един ден всичко се променя. Останал без работа, той губи най-голямата радост в живота си. Единствено силата на думите и смелостта на едно 9-годишно момиче могат да окуражат Карл и клиентите му да открият отново пътя един към друг. 

„Човекът, който разхождаше книги“ е вълнуващ, човеколюбив разказ за онова, което ни сплотява, затрогваща история, която носи топлина и вяра в хората.

Карстен Хен е популярен автор на повече от 18 бестселъра. Авторът признава, че връзката му с тази книга е много емоционална, идеята се заражда години преди да напише романа.

Хен се ражда в Кьолн през 1973 г. Завършва местния университет като магистър по етнология, социология и география.

Работи като журналист на свободна практика и е част от жури на винени фестивали. Именно вкусът към хубавото вино и добрата кухня  дават начало на писателската му кариера. Пътят му като автор преминава през множество литературни стилове, а умението му на разказвач е подплатено с осемнадесет бестселъра.

С  „Човекът, който разхождаше книги“ Карстен Хен обрисува една човешка история за това какво ни сближава и за важността на книгата в живота ни.

Откакто се е появил „Човекът, който разхождаше книги“ неизменно присъства в европейските класации за най-продавани заглавия.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *