“Сиела Норма” се включи в благородна кауза по спасяването на тежко пострадали сухоземни костенурки

“Сиела Норма” АД се включи в благородната кауза за фондация „Геа Челониа”, която управлява Център за рехабилитация и размножаване на сухоземни костенурки, съобщиха от компанията.

Центърът е четвъртият в Европа, който приема, лекува и освобождава болни и ранени костенурки.

Костенурките са втората най-застрашена група гръбначни животни след приматите, а България е една от малкото страни, в които костенурките все още се срещат в естествената им среда, уточняват организаторите на кампанията.

През този сезон имахме повече от всякога тежко пострадали костенурки  и 11 от тях ще останат завинаги в Центъра, защото са ранени по начин, който няма да им позволи да оцелеят в природата. Вече напредваме с подготовката на второто помещение за лечение на ранени костенурки през зимата, разказват от Центъра за рехабилитация на костенурки.

За да подкрепите и вие спасяването на костенурките, можете да се свържете с Центъра за костенурки на телефон 0882518566, e-mail: office@geachelonia.org, да посетите сайта: https://geachelonia.org и Фейсбук страницата му: https://www.facebook.com/TortoiseCentreBG или да се включите в дарителската му кампания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *