Сериалът по „Тревожни хора“ от Фредрик Бакман с премиера по Нетфликс

Дългоочакваният сериал „Тревожни хора“, базиран на едноименния роман от Фредрик Бакман, се появи в стрийминг платформата Нетфликс на 29 декември. Първият сезон на сериала включва 6 епизода, които вече са достъпни за стрийминг по цял свят. 

Романът „Тревожни хора“, който излезе за пръв път на български през 2019 г. с логото на издателство Сиела, е една от най-комичните истории на шведския писател, спечелил сърцата на читателите с книгите си „Човек на име Уве“„Баба праща поздрави и се извинява“ и поредицата „Бьорнстад“.

Историята проследява крайно неуспешен опит за банков обир, който завършва с това обирджията да се заключи в малък апартамент заедно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели любители на „ИКЕА”, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер и… заешка глава. Полицията обсажда сградата. Също така води преговори. И носи пица на заложниците.

Накрая крадецът се отказва и позволява на всички да си тръгнат, но когато полицаите пристигат, апартаментът е… празен. Всички свидетели разказват своята версия на случилото си в поредица от объркани показания, а около тях се изгражда класическата загадка: Как крадецът е успял да избяга? Защо всички са толкова ядосани? И какво не им е наред на хората в днешно време?

Адаптацията на „Нетфликс“ е режисирана от шведския режисьор Феликс Хернгрен, а сценарият на сериала е написан от Камила Ахлгрен и Алекс Хариди. В главната роля на Джак ще видим Алфред Свенсон, а Дан Екборг е в ролята на баща му Джим.

Официалният трейлър на „Тревожни хора“ може да гледате ТУК.

Книгата „Тревожни хора“ можете да поръчате ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *