Сериалът по „Тревожни хора“ от Фредрик Бакман с премиера по Нетфликс

Дългоочакваният сериал „Тревожни хора“, базиран на едноименния роман от Фредрик Бакман, се появи в стрийминг платформата Нетфликс на 29 декември. Първият сезон на сериала включва 6 епизода, които вече са достъпни за стрийминг по цял свят. 

Романът „Тревожни хора“, който излезе за пръв път на български през 2019 г. с логото на издателство Сиела, е една от най-комичните истории на шведския писател, спечелил сърцата на читателите с книгите си „Човек на име Уве“„Баба праща поздрави и се извинява“ и поредицата „Бьорнстад“.

Историята проследява крайно неуспешен опит за банков обир, който завършва с това обирджията да се заключи в малък апартамент заедно със свръхентусиазиран брокер, двама кисели любители на „ИКЕА”, жена в напреднала бременност, суициден мултимилионер и… заешка глава. Полицията обсажда сградата. Също така води преговори. И носи пица на заложниците.

Накрая крадецът се отказва и позволява на всички да си тръгнат, но когато полицаите пристигат, апартаментът е… празен. Всички свидетели разказват своята версия на случилото си в поредица от объркани показания, а около тях се изгражда класическата загадка: Как крадецът е успял да избяга? Защо всички са толкова ядосани? И какво не им е наред на хората в днешно време?

Адаптацията на „Нетфликс“ е режисирана от шведския режисьор Феликс Хернгрен, а сценарият на сериала е написан от Камила Ахлгрен и Алекс Хариди. В главната роля на Джак ще видим Алфред Свенсон, а Дан Екборг е в ролята на баща му Джим.

Официалният трейлър на „Тревожни хора“ може да гледате ТУК.

Книгата „Тревожни хора“ можете да поръчате ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.