Захари Карабашлиев за филма Don’t look up: Убийствена сатира, диагноза и коментар на това, в което човечеството се е превърнало

Публикацията е от фейсбук страницата на писателя и издател Захари Карабашлиев по повод новия филм на Netflix „Don’t look up“ (Не поглеждай нагоре)

„На крак: „Don’t look up“. Убийствена сатира, диагноза и коментар на това, в което човечеството се е превърнало. Сценарий, режисура, игра – отлични.

С две думи: двама учени (Лео Ди Каприо и Дженифър Лоурънс) откриват, че гигантски метеорит ще удари планетата ни след 6 месеца и опитват да насочат вниманието на американския президент (Мерил Стрийп), на медиите (Кейт Бланшет) и обществеността към неизбежния апокалипсис, който ще последва, ако не се действа бързо.

Получава се обаче медиен цирк. Филмът е ужасно забавен, но и много тревожен коментар за безпомощността на науката, фактите и експертизата пред идиокрацията. И когато демагогията, популизма и големия бизнес се уловят за ръце резултатът може да е буквално апокалиптичен.

Препоръчвам. Netflix.“

Фотокредит: netflix.com

Можете да гледате филма ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.