Четем продължението на „Убийствен ум“ от Майк Оумър – „Смъртоносен мрак“

Втора част от спиращата дъха криминална трилогия на Майк Оумър „Смъртоносен мрак“ вече е на книжния пазар с логото на издателство Милениум.

Това е продължението на „Убийствен ум“, който излезе през 2021 г.

Какво е да мислиш с ума на сериен убиец? Да проникваш в най-скритите кътчета на съзнанието му? Да виждаш света през неговите очи? 

Зоуи Бентли е криминален психолог и консултант на ФБР, а специалността й са неразкритите престъпления. В този напрегнат трилър тя и партньорът ѝ специален агент Тейтъм Грей се изправят не срещу един, а срещу цели двама серийни убийци – зловещо преплетени в смъртоносна надпревара. 

Онлайн видео на момиче, заровено живо с етикет: „Експеримент № 1“, е стартът на поредицата от ужасяващи престъпления. Потребителят, който го излъчва в мрежата, се е нарекъл „Шрьодингер“, и още преди полицията и ФБР да успеят да реагират, колегите на Зоуи откриват втора жертва на зловещия експериментатор. А в същото време изплува и друг кошмарен образ от миналото на консултантката, която сама е оцеляла по чудо от лапите на сериен убиец. Така Зоуи се оказва въвлечена в опасна игра на умове, в която ловецът и плячката постоянно разменят местата си. 

Ще успее ли психоложката да предусети намеренията на килърите и да разпознае следващата им жертва? Или тъмнината, в която се крият чудовищата, е по-смъртоносна от самия мрак? 

Първокласна детективска мистерия, която ще ви държи будни дълго след последната страница, пише за романа Лил Ред, Life.

Една от най-добрите книги в жанра – с ярки образи, напрежение и висок адреналин. До края читателят се пита кой е ловецът и кой – плячката, коментира Рей Палън, Bookreporter.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *