Марк Ръфало и Хю Лори с главни роли във филма по книгата на Антъни Доер „Светлината, която не виждаме“

Марк Ръфало и Хю Лори са най-новите звезди, които се присъединяват към актьорския състав на екранизацията на „Нетфликс“ по наградения с „Пулицър“ роман на Антъни Доер – „Светлината, която не виждаме“.

Ръфало ще се превъплъти в ролята на Даниел Льоблан, главен ключар в Националния природо-исторически музей в Париж и баща на сляпото момиче Мари-Лор, а Лори ще изиграе ролята на Етиен Льоблан, негов брат, ексцентричен и самотен герой от Първата световна война, който има своите особени привички.

През декември продуцентите на сериала съобщиха, че Ария Миа Лоберти ще изиграе ролята на главната героиня Мари-Лор. Лоберти получава ролята след като от „Нетфликс“ бяха обявили световен кастинг за незрящи и слабо виждащи актриси. Въпреки че няма официално обучение по актьорско майсторство, Лоберти впечатлява продуцентите на сериала и побеждава хиляди кандидати, а това ще бъде първата ѝ актьорска роля в живота.

Адаптацията на „Светлината, която не виждаме“ ще представлява сериал от четири епизода, който разказва историята на Мари-Лор и Вернер, млад германски войник, чиито пътища се пресичат в окупирана Франция, когато и двамата се опитват да оцелеят сред епичната разруха на Втората световна война.

Стивън Найт (Peaky Blinders) ще бъде сценарист на сериала, а Шон Леви (Stranger Things) ще го режисира. И двамата са изпълнителни продуценти на проекта, заедно с Дан Ливайн и Джош Бари.

Нямаме търпение да разберем какъв ще е пълния актьорски състав на екранизацията, а за феновете на автора има още една чудесна новина – този месец излиза толкова чакания му нов роман „Облакът Кукуландия“!

Можете да поръчате „Светлината, която не виждаме“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *