Марк Ръфало и Хю Лори с главни роли във филма по книгата на Антъни Доер „Светлината, която не виждаме“

Марк Ръфало и Хю Лори са най-новите звезди, които се присъединяват към актьорския състав на екранизацията на „Нетфликс“ по наградения с „Пулицър“ роман на Антъни Доер – „Светлината, която не виждаме“.

Ръфало ще се превъплъти в ролята на Даниел Льоблан, главен ключар в Националния природо-исторически музей в Париж и баща на сляпото момиче Мари-Лор, а Лори ще изиграе ролята на Етиен Льоблан, негов брат, ексцентричен и самотен герой от Първата световна война, който има своите особени привички.

През декември продуцентите на сериала съобщиха, че Ария Миа Лоберти ще изиграе ролята на главната героиня Мари-Лор. Лоберти получава ролята след като от „Нетфликс“ бяха обявили световен кастинг за незрящи и слабо виждащи актриси. Въпреки че няма официално обучение по актьорско майсторство, Лоберти впечатлява продуцентите на сериала и побеждава хиляди кандидати, а това ще бъде първата ѝ актьорска роля в живота.

Адаптацията на „Светлината, която не виждаме“ ще представлява сериал от четири епизода, който разказва историята на Мари-Лор и Вернер, млад германски войник, чиито пътища се пресичат в окупирана Франция, когато и двамата се опитват да оцелеят сред епичната разруха на Втората световна война.

Стивън Найт (Peaky Blinders) ще бъде сценарист на сериала, а Шон Леви (Stranger Things) ще го режисира. И двамата са изпълнителни продуценти на проекта, заедно с Дан Ливайн и Джош Бари.

Нямаме търпение да разберем какъв ще е пълния актьорски състав на екранизацията, а за феновете на автора има още една чудесна новина – този месец излиза толкова чакания му нов роман „Облакът Кукуландия“!

Можете да поръчате „Светлината, която не виждаме“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.