Кейт Мидълтън чете приказка за лека нощ по телевизията

Кейт Мидълтън, херцогинята на Кеймбридж, ще прочете една история по детската телевизия в неделя, поставяйки фокуса върху психичното здраве и благополучие на хлапетата, съобщи CNN.

Детският телевизионен канал на BBC – CBeebies ще представи специалния кралски гост в своя сегмент „Истории преди лягане“, когато отбелязва Седмицата на психичното здраве на децата в Обединеното кралство. Тя се провежда от 7 до 13 февруари.

Кейт е избрала да прочете приказката „Совата, която се страхуваше от мрака“ на Джил Томлинсън, съобщава BBC. Историята е за бебето бухал, Плоп, което расте в увереност и преодолява страховете си с помощта на другите.

Подчертавайки важността на Седмицата на психичното здраве на децата, организаторите на шоуто казват, че тази година както децата, така и възрастните са „насърчени да обмислят как са израснали емоционално“, като същевременно разбират, че срещата с трудности може „да им помогне да узреят и да се адаптират“.

Преди време Кейт оглави кампанията за психично здраве „Heads Together“ заедно с принц Уилям, принц Хари и Меган, и тогава също се заговори психичното и физическо здраве на децата по време на пандемията.

През последното десетилетие Кейт, майка на три деца, създаде свой собствен център за детско развитие, който има за цел да разработи кампании за стимулиране на „реална, положителна промяна“ в ранните години.

„Толкова сме горди, че херцогинята прочете приказка в нашите канали CBeebies и CBBC“, казва Патриша Идалго, директор на BBC за детските издания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *