„Подпалвачката“ на Стивън Кинг оживява в нов филм

Един от най-обичаните бестселъри на ненадминатия майстор на страховитото Стивън Кинг – „Подпалвачката“ оживява на голям екран през май в нова впечатляваща адаптация от продуцентите на „Невидимия“. Напрегнатият фантастичен трилър разказва историята на момиче с невероятната дарба да създава огън с ума си, което се бори да разбере себе си и да защити семейството си от сенчеста правителствена агенция, която иска да я залови и контролира.

Повече от десетилетие младите родители Анди (Зак Ефрон) и Вики (Сидни Лемън,) се укриват в отчаян опит да опазят дъщеря им Чарли (Райън Кийра Армстронг) от това да бъде заловена и подложена на безкрайни тестове, а безпрецедентните ѝ пирокинетични способности, да бъдат използвани за създаване на оръжие за масово унищожение. Анди е научил Чарли да потиска силата си, която се активира от гняв или болка, но когато момичето навършва 11 години, огънят става все по-труден и по-труден за контролиране. След инцидент, който разкрива локацията на семейството, мистериозен оперативен агент е изпратен по петите им, за да залови Чарли и да я сложи под контрол веднъж завинаги. Ще има ли Чарли силата да овладее огъня и да спаси семейство си?

„Подпалвачката“ по изключително оригинален начин разглежда темите за вмешателството на „силните на деня“ в свободата на индивида, съзряването и откъсването ни от дома, трудностите при изразяването на най-съкровените ни мисли и опасността от потискането на силните ни чувства и страхове. Съчетавайки най-доброто от романа на Стивън Кинг и последните технически достижения на седмото изкуство, филмът ще порази както феновете на романа, така и тези, които за първи път се сблъскват с историята за Чарли.

Режисьор на „Подпалвачката“ е Кийт Томас, сценарият e на Скот Тиймс, по едноименния роман на Стивън Кинг. Музиката на филма е дело на легендарния режисьор и композитор Джон Карпентър. В ролите са Райън Кийра Армстронг, Зак Ефрон, Глория Рубен, Къртууд Смит, Джон Бисйли, Сидни Лемън, Майкъл Грейайс, Тина Янг и др.

„Подпалвачката“ (на английски: Firestarter) е роман, написан от Стивън Кинг през 1980 г. По книгата е направен и филм през 1984 г., носещ същото име – „Подпалвачката“. Главната роля на Чарли е Дрю Баримор.

Снимка: Forum Film Bulgaria

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *