Задава се нещо добро: „Дневник от Северна Корея“ от Майкъл Палин

Задава се нещо хубаво на българския книжен пазар! Издателство Вакон ще зарадва родните читатели с „Дневник от Северна Корея“ от британския комик и член на „Монти Пайтън“ Майкъл Палин.

Книгата се очаква да излезе у нас още този месец.

Изпълнена с характерните за Майкъл Палин сърдечност и ироничен хумор, „Дневникът“ предлага рядката възможност да надникнете отвъд заглавията в пресата и да опознаете истинската Северна Корея.

През май 2018 г. неуморният пътешественик Майкъл Палин се отправя към една от най-потайните и изолирани страни на света – Северна Корея. Пътешествието му е изпълнено с ярки контрасти: от лъскавата и модерна столица с нейните триумфални арки и внушителни статуи до провинцията, където животът през последните десетилетия сякаш е спрял.

Майкъл Палин пътува до тежко укрепената демилитаризирана зона, до древна конфуцианска академия и до невероятно красивите планини и езера на Северна Корея. И въпреки че всяка негова стъпка се следи от властите, той успява да се отклони от начертания маршрут и да надзърне в самото сърце на тази страна, където се намира най-високата необитаема сграда в света, жителите на Пхенян всяка сутрин се будят от звуците на химна „Къде си ти, любими генерале?“ и има петнайсет одобрени прически за мъжете.

Майкъл Палин (р. 1943) е пътешественик, писател и актьор, член на британската комедийна група „Монти Пайтън“. Автор е на редица пътеписи, сред които „Около света за 80 дни“, „Сахара“ и „По стъпките на Хемингуей“ (издателство „Вакон“). От 2009 до 2012 г. е президент на Кралското географско дружество. През 2013 г. получава наградата на BAFTA за цялостно творчество, а през 2019 г. е удостоен с рицарско звание. Живее в Лондон. Северна Корея е 98-та страна в света, която посещава.

Можете да поръчате книгата предварително ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *