Азора Райс написа “Universitex (дневникът на една студентка)”

Писателката Азора Райс издаде новата си книга “Universitex (дневникът на една студентка)”, която запленява читателят с искреност и стил. Книгата отразява времето на промените в Източна Европа (90-те години на миналия век) през погледа на едно младо момиче, което преживява много шокови събития като вътрешен катарзис. “Здравей, скъпо дневниче!

Днес съм тъжна. Вчера навърших осемнадесет години. Чувствам се така странно. Когато си на осемнадесет, времето минава по коловоза на представите, на КРАСИВИТЕ представи. Живееш, сякаш сънуваш.” Ведно с наивността и надеждата, типична за младите хора, в книгата са описани изживяванията на главната героиня Алис, която се стреми да остане вярна на себе си, но в същото време да избяга от една брутална реалност, в която правата на жените са само далечен отглас от едно невъзможно бъдеще. Този отрязък от време, описан с реализъм, но и лек мистицизъм, напомня за епохата, в която жените са били зачитани само в две категории – като плът за удоволствие или като орган за репродукция. 

“Universitex” е деветата по ред книга на писателката, която е получила многобройни награди в Италия за своите творби, посветени на жените и на техния стил и начин на живот.

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *