Представят „Географските ширини на копнежа“ от новата звезда на индийската литература Шубанги Суаруп в София

На 25 март издателство Колибри кани читателите в YALTA ART ROOM от 18,30 ч., за да представи словесното изящество на романа „Географските ширини на копнежа„, подписан от изгряващата звезда на индийската литература Шубанги Суаруп.

Събитието можете да откриете във Фейсбук ТУК.

Историята ни превежда през времена и светове, обитавани от разнолики и взаимосвързани герои: учен, изучаващ дърветата, и красивата му съпруга, която говори с тях; геолог, опитващ се да предотврати бъдещи войни, докато работи на ледник; двама осемдесетгодишни влюбени; суеверен диктатор и майка, опитваща се да освободи от затвора своя син революционер; чудовище, което търси човешка компания, и костенурка, която се превръща в лодка и после в жена; духа на един изпарил се океан и духовете на всичко живо и неживо на планетата.

Индийската писателка Шубанги Суаруп става известна като авторка на разкази и сценарии. Постига феноменален успех с първия си роман, „Географските ширини на копнежа“, който става бестселър още с излизането си през 2018 г. и чийто стил бива определен от критиката като магически сюрреализъм. С изключително въображение и огромно стилистично майсторство Суаруп преплита естественото със свръхестественото, земното с отвъдното, хвърляйки очарован поглед върху способността на човека да обича и неразривната му връзка с природата.

По време на събитието ще има специална видеовръзка с авторката.

Можете да поръчате книгата ТУК.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *