Здравка Евтимова препоръчва “DELETE. БЕЗ СБОГУВАНЕ” от Лилия Илиева

Стихосбирката “DELETE. БЕЗ СБОГУВАНЕ” на Лилия Илиева (от Книгоиздателска къща “Труд”) е свеж полъх на книжния пазар за поезия.

Художник на корицата е Александър Модев, редактор е Рене Карабаш, а предговорът е от Здравка Евтимова.

“Тя е не само пространство на красива поезия, тя е извор на мъдрост и смелост – изящна смелост, която бих сравнила с дързостта на пролетния вятър. Той стопява преспите по улици и покриви, и леда в сърцата. Това постигат стиховете на Лилия Илиева – те са дългоочакваният слънчев ден след мъгла и студ в живота ни. Нейната стихосбирка докосва сърцата и разума”, пише Здравка Евтимова. И неслучайно първите пролетни дни ще срещнат читателя с авторката.

Лилия Илиева пише от години, тя е и участник в Творческа академия “Заешка дупка”, където има щастието да работи с някои от най-добрите поети и писатели – Аксиния Михайлова, Иван Ланджев, Петър Чухов, Рене Карабаш, Владимир Зарев, Здравка Евтимова, Калин Терзийски. Публикувала е стихове и разкази в различни литературни списания и сборници – “Ах, Мария”, “Роди се автор”, “Сатира 2021”, “Стъпки” и др.

Лилия Илиева работи в сферата на финансите и в поезията намира своето различно “аз”.

“Когато цифрите те заклещват в професия, а душата търси думи или цветове, за да опише колко е различна всъщност, се появява страстта да бягаш от точните науки във всеки свободен миг. Писането на стихове е опит да разбера себе си, да видя какво остава след думите и емоциите. Чрез тази стихосбирка искам да осъществя контакт с читателите, които са готови заедно с мен да потърсят мечтаното различно. Бих искала читателите да запомнят думите, с които се опитвам да ги съблазня, и заедно да се потопим в магията на поезията”, казва Лилия. 

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *