За първи път на български език: „Най-тъмната вечер“ от Ан Клийвс

„Най-тъмната вечер“ е най-новото заглавие на издателство „Лабиринт“, което излиза на книжния пазар на 13 април. За първи път на български език ще четем роман на Ан Клийвс – едно от големите имена в криминалния жанр.

В първата снежна вечер на зимата инспектор Вира Станхоуп тръгва да се прибира. Макар пътят да е познат, тя подминава завоя и скоро вижда, че се е изгубила и не може да се ориентира. На шосето пред нея е спрял автомобил, вратата му е отворена, но шофьора го няма, вътре има само детско столче и привързано към него невръстно дете. Заедно с него Вира отива в най-близкото имение с величествена, макар и позанемарена къща, в която навремето е израсъл баща ѝ и в която сега има шумно празненство с музика, смях и коледна украса. 

А отвън на снега лежи мъртва жена.

На Вира ѝ предстои да открие не само убиеца, но и дълбоко погребани семейни тайни, за които всички предпочитат да мълчат.

Ан Клийвс (р. 1954) е призната майсторка на британския детектив и влага в творбите си най-доброто от великите си предшественици Агата Кристи, Артър Конан Дойл и Гилбърт Честъртън. Романите ѝ са преведени на 20 езика, често са награждавани с престижни отличия и веднага след излизането си попадат в класациите с бестселърите на „Ню Йорк Таймс“, повечето са екранизирани и се радват на огромна популярност във Великобритания, Германия и Скандинавия.

Можете да поръчате книгата на фейсбук страницата на издателство „Лабиринт“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *