Стивън Кинг за сериала по „Към езерото“ на Яна Вагнер: Адски добър

Трилърът „Към езерото“ на Яна Вагнер е най-новото заглавие на издателство „Лабиринт“, което ще бъде в книжарниците на 18 април.

Книга на 2021 г. в категория „Трилър“ на „Файненшъл Таймс“ и „Хералд“. По книгата вече има и сериал в Нетфликс, за който Стивън Кинг пише, че е „адски добър“

Роман катастрофа, антиутопия, постмодернистичен трилър.

Брутален мрачен разказ за това на какво е способен човек, когато на карта е заложено оцеляването му.

Москва е връхлетяна от смъртоносен вирус. Всички напускат града въпреки уверенията, че нещата са под контрол, че мерките са временни и има достатъчно лекарства и храна. Болестта покосява наред и героите, които при други обстоятелства няма как да са заедно, поемат на север, към далечен остров насред езеро на границата с Финландия. Обединява ги единствено целта – да се спасят, а за това има само един начин, бягството.

Още през 2011 г. младата руска писателка Яна Вагнер  създава тази пророческа книга с подробно описание на онова, което днес наистина сме принудени да изживеем, и с ключовия въпрос: възможно ли е да запазим човешки облик пред лицето на нечовешки изпитания.

Яна Вагнер (р. 1973) е сред най-ярките имена в съвременната руска художествена литература. Майка ѝ е чехкиня и като малка Яна прекарва много време при баба си и дядо си в Чехия. Авторка е на четири романа, два от които са екранизирани. Номинирана е многократно за най-престижните руски литературни награди. Носителка е на Голямата награда на читателките на сп. „Ел“ и на наградата „Боб Моран“ за научнофантастична литература.

Можете да поръчате книгата през фейсбук страницата на „Лабиринт“ ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *