Мария Касимова-Моасе към властта: Хем вълкът се оригва, хем агънце блее, а вие – пастири! Абе ей!

Писателката Мария Касимова-Моасе коментира във Фейсбук страницата си призива на премиера Кирил Петков българите да дарят по една заплата за купуване на оръжие за Украйна, както и намерението на правителството да изпрати делегация в Киев.

Страница.бг публикува пълния текст:

Това е доста фурнаджийска позиция, момчета и момичета! Хората са във война, ясно ви се каза, че имат нужда от о-ръ-жи-е! Какво ще гледате и питате на място?!

По окопите ли ще лазите да записвате в тефтери кой колко патрона иска и дали има нужда от автомат?! И за да си завържете гащите, ще хвърлите на хората избора да си даряват заплата! Ама вие сериозно ли?!

Демек, “вие сами си преценяйте”! Хем вълкът се оригва, хем агънце блее, а вие – пастири!

Хората достатъчно ви изместиха с даренията и кампаниите си, с добротворчеството и съпричастността си! В домовете си се грижат за бежанци, работят на терен, извозват хора… А вие искате сега да ги изстискате още, като им хвърлите горещия политически, лидерски и коалиционен картоф на тях!

Ами не, не се прави така!

Нека се проявим като партньори, когато избиват цивилно население в Европа, наричайки баби, бебета и хорица “нац.сти”! И не си измивайте ръцете с “поляризираното” мнение във фейсбук! Защото, ако то ще ни управлява, нямаме нужда да ви даваме заплати – ще си крещим онлайн и който надвика! Ще решаваме по броя на лайковете!

Трябва политика! Трудни решения, зад които заставате аргументирано, без да поемате срама на други лидери, които мигат на парцали в ефир, докато обясняват, че като не дадем оръжия, войната щяла да приключи по-бързо! Един вид, да оставим съседа да бие жена си, че по-бързо ше я убие и в блока ще е тихо! Абе ей!

Политика се прави с някои основни общочовешки нравствени правила. Като това да помогнеш на нелогично и агресивно нападнатия под несъществуващ предлог да се защити.

Иска се морал и смелост. Затова ви избрахме.

Вас всъщност как не ви е срам?!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *