За малките читатели: „О, колко красива е Панама“ и „Голямо тържество в чест на Тигъра“

Две нови книги за най-малките читатели – „О, колко красива е Панама“ и „Голямо тържество в чест на Тигъра“, са вече в книжарниците и в онлайн магазина на издателство Миранда.

Добре дошли в света на немския художник и писател Янош! 

Историите на Янош за Тигърчо и Мечо по пътя към страната на мечтите радват малки и големи читатели повече от 40 години. Неостаряващата мъдрост и изтънченият хумор ги превръщат в класика на детската литература, която е актуална и днес. А книгата му „О, колко е красива Панама“ получава голямата награда за детска литература. Шестте истории в нея представяме в две книги. В тази книга са събрани първите три:

  • О, колко красива е Панама
  • Хайде да открием съкровище
  • Поща за Тигъра

Мечо и Тигърчо са добри приятели, които живеят в малка уютна къщичка край реката. И тъй като са заедно и не се страхуват от нищо, те се впускат в смели приключения –  пътешестват до Панама, която ухае на банани, търсят съкровище, пишат писма и дори измислят въздушна поща и телефон.

Във втората книжка ще прочетете нови три истории:

  • Аз ще те излекувам, казал Мечо
  • Добър ден, малко Свинче
  • Голямо тържество в чест на Тигъра

Животът си тече весел и безгрижен в малката уютна къщичка на Тигърчо и Мечо. Докато един ден край тях минава малкото прасенце и предлага на Тигърчо да си играят заедно. Какво се случва, когато се появи съперник в приятелството, как се помага на болен приятел и как малките герои се справят с много други изпитания ще научите от веселите приказки в тази втора част на книгата „О, колко красива е Панама“. 

 

Можете да поръчате двете книги ТУК и ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *