Storytel пуска аудио поредица за Ружа Игнатова, която измами света с Оne Coin

През май аудиоплатформата предлага над 20 нови световни и български бестселъри

Един от основните акценти за месец май, който няма как да пропуснем, е премиерната дата на първата българска документална аудио поредица за най-голямата крипто измама в света “Оne Coin” и нейната създателка – Ружа Игнатова.

На 12 май Storytel България ще представи “OneCoin: Жената, която измами света” – първото специално създадено за Storytel Оriginal, аудио журналистическо разследване. Aвтор на поредицата е журналистът от вестник “Капитал” – Николай Стоянов. Гласовете, които ни разказват цялата истина за скандалната схема са актрисата Биляна Петринска (гласът на Ружа), журналистът Денислав Борисов, Христо Чешмеджиев и Петя Абаджиева. Всеки, който няма търпение да разбере повече по темата, може да се се присъедини към официалното представяне на поредицата онлайн. Вижте събитието тук.

Сред останалите нови заглавия, които ще можем  да слушаме в аудиоплатформата от май са: “Феноменът Тесла” от Хамиш Макензи, “Детето – орхидея или глухарче” от Томас Бойс, “Еволюция на всичко” от Мат Ридли, “Сицилианецът” от Марио Пузо, “Изцелението на Шопенхауер” от Ървин Ялом, “Устоите на Земята” oт Кен Фолет и “Емил от Льонеберя” от Астрид Линдгрен.

А споменавайки за една от любимите истории на всяко дете, пък и на порасналите деца, възможностите за регистрация за семеен абонамент се увеличават. От май потребителите на Stroytel вече могат да започнат семеен абонамент освен на сайта на платформата и през мобилното приложение. 

“Феноменът Тесла” от Хамиш Макензи

„Ще ми кажете, ако нещата излязат извън контрол, нали?“ – казва Илън Мъск в интервю за TED. 

Най-големият визионер на нашето съвремие и най-богатият мъж на планетата Илън Мъск, безспорно оставя своя голям отпечатък в развитието на технологиите. Оригиналното заглавие на аудиокнигата – “Insane Mode”, е и перфектното описание на работния цикъл на компания, която се е зарекла, че няма да се успокои, докато всички автомобили на пътя не станат електрически. “Феноменът Тесла” е история за съвършената американска изобретателност и нейния потенциал за създаване на история. Затегнете коланите!

“Детето – орхидея или глухарче” от д-р Томас Бойс

Д-р Томас Бойс е професор по педиатрия и психотерапия в Университета на Калифорния, Сан Франциско. Съпредседател е на Програмата за детско и мозъчно развитие на Канадския институт за съвременни изследвания, член е на Изследователската мрежа за токсичен стрес при деца на Фондация JPB, част е от Съвета за деца, младежи и семейства на Националните академии на науките на САЩ и през 2011 г. е избран за член на Националната медицинска академия. 

Тази внушителната биография на автора на “Детето – орхидея или глухарче”  само подсилва твърденията, до които авторът е достигнал в своя труд. Според д-р Томас Бойс има два вида деца – т. нар. „глухарче“ и „орхидея“. Глухарчето е устойчиво и постига успех във всяка среда, а орхидеята е свръхчувствителна, но ако получи нужната подкрепа, може да постигне същия успех и дори да задмине връстниците си. Изследванията на д-р Бойс дават отговор на въпроса как да помогнем на детето да развие пълния си потенциал, като вземем предвид типа, към който то принадлежи. Слушайте в Storytel с мекия глас на Лидия Михова. 

“Еволюция на всичко” от Мат Ридли 

„Еволюция на всичко“ опровергава широко разпространеното вярване, че големите промени в обществото се диктуват от тези на високи позиции. Напротив, давайки примери от света на технологиите, науката, академичните традиции и моралността, Мат Ридли успява да ни докаже, че новите идеи се пораждат именно отдолу-нагоре. Той показва как еволюцията, а не дизайна, движи развитието на човешкото общество. 

Според  Washington Times „Еволюция на всичко“ е най-добра в описанието на силите на еволюцията.” “. Документалният бестселър вече е в каталога на Storytel. Актьорът Николай Николов ни превежда през научния труд на Мат Ридли. 

“Устоите на Земята” oт Кен Фолет 

Пленително епично сказание за амбиция, безвластие и абсолютна власт, разположено на фона на мащабното средновековно платно на Англия от ХII в. – това е историческият шедьовър на Кен Фолет. Първа част на романа излиза на 26 май в Storytel. Чавдар Монов е гласът, който ще ни запознае с разказa за Филип, приор на Кингсбридж, Том, зидаря, станал неговия архитект и красивата загадъчна лейди Алиена, изтерзана от таен позор. 

Месец май е идеален период да чуете новите заглавия в аудиобиблиотеката на Storytel докато пътувате към някое слънчево кътче за почивните дни или садите цветя на терасата. Позволете на хилядите истории в аудиолатформата да завихрят въображението ви и да ви отведат в далечни светове. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *