Сървайвър парти показва нагледно „Как да оцелееш в България“ 

Създателите на легендарния проект brato.bg Дани Йорданов, Филип Зуберски и Владимир Иванов представят една от най-продаваните книги за последния месец

Понякога оцеляването на родна почва изисква фини умения и дълбоки познания на българската душа. Ако ги нямаш – свършено е с теб. В края на април 2022 г. обаче тримата създатели на легендарния проект brato.bg Дани Йорданов, Филип Зуберски и Владимир Иванов решиха, че е крайно време да помогнат на всички сънародници и създадоха най-добрия наръчник за сървайвализъм – „Как да оцелееш в България“.

И след като теорията им, илюстрирана от небезизвестната Неда Малчева, завладя класациите, дойде време и на практическите съвети!

Заповядайте на 12 май в Yalta Art Room (бул. „Цар Освободител“ 20), когато малко след 19:30 ч. Дани, Филип и Влади ще ви просветлят в тайните на оцеляването в България, подкрепени от властницата на Tik-Tok Александра Панайотова и талантливия актьор Милко Йовчев.

Очакват ви свежи коктейли от сюжети и портрети – колкото измислени, толкова и реалистични, много смях и, разбира се, практични и изпитани съвети, подбрани от топ експерти.

Входът е свободен, а линк към Фейсбук събитието ще откриете тук: 

https://www.facebook.com/events/455997052945236

Заповядайте да се посмеем и повеселим като на парти по български!

Като всеки наръчник, „Как да оцелееш в България“ съдържа практични и изпитани съвети, подбрани от топ експерти, с които читателят да развие полезни умения за оцеляване в „Люлин“, Враца, на сватба, в такси и като цяло в нашата почти безобидна България. 

От тази книга ще научите:

  • Как да оцелееш, ако имаш комшии идиоти?
  • Как да оцелееш, ако шофираш в голям град?
  • Как да оцелееш в чалга дискотека?
  • Как да се държиш пред тъщата?
  • Как да изкараш с последните 20 лв. преди заплата?
  • Как да оцелееш на опашка в магазин?
  • Как да оцелееш в такси?
  • И още много други катарзисни моменти, в които и Беър Грилс не би се справил.

Безмилостно смешна и плашещо реалистична, „Как да оцелееш в България“ ще ви убеди за пореден път, че сме велик народ. Народ, който оцелява напук на всичко и въпреки самия себе си!

Дани Йорданов, Филип Зуберски и Владимир Иванов са създателите на мъжкия сайт Brato.bg. Близо 10 години проектът Brato.bg работи като безплатната космическа капсула за изстрелване към орбитата на хумора, иронията и самоиронията. 

Из „Как да оцелееш в България“

КАК ДА ОЦЕЛЕЕШ ПСИХИЧЕСКИ ПРИ ШЕФ ГАДНЯР

Проблемът с психическия тормоз на работа е всеизвестен. В цял свят хората се жалват, че шефовете им издевателстват над тях. Едни се пропиват, други ходят на терапевти, трети оправят жената на своя шеф, за да си го върнат. Последното е тру* стори, кълнем ти се! Истината е, че голяма част от ежедневието ни минава на работното място и хармонията е меко казано препоръчителна. Човек трябва да има сили и настроение след работно време, тогава започва животът. Тъпо е да се оплакваш на твоята от грозния си шеф, докато ти си отгоре, нали? Ние също сме имали подобни моменти и без да пледираме, че сме лайф коучове, можем да спомогнем в разрешаването на проблемите ти от това естество. Дишай дълбоко, хвърли хапчетата с мента, глог и валериан и чети внимателно поредния глупав текст от тази още по-тъпа книга. Молим само да не пипаш страниците, ако си ял нещо блажно, защото мразим мазни отпечатъци върху четиво. Все пак утре ще я дадеш на някоя Цецка и тя ще си направи изводите, че си блатска свиня. 

Работи с махмурлук

Отидеш ли на работа с чувството, че в главата ти тичат два дебели хамстера, сякаш са в онези малки сладки колелца, последният ти проблем ще е лошото настроение на боса ти. Идеята, че имаш махмурлук, предполага, че не си скучал предната вечер и социалният ти статус е висок. Евентуалното главоболие от препиване ще ти осигури буфер между нервната ти система и шефа, тоя … (сложи си тук любимата омразна думичка) недоправен. Колкото и да е кофти като човек, той ще е едно нищо пред бушуващия ти организиран, гневен на соленото количество концентрат, което все още не е напълно разградено от пияните клетки. Оцелееш ли до обяд без припадък и носилка от Спешна помощ, знаеш рецептата – шкембе чорба, много люто и бира. Набухай се с чесън, което ще ти даде допълнително кръв, а началникът сам ще прецени, че е по-добре да не припарва до теб, защото очите му вече сълзят, не се трае, не се диша, братко.

Кажи си всичко

Това с махмурлука не е трайно решение на проблема. Знаеш го, правил си го, но все пак държиш и за в бъдеще да получаваш заплата. Ако си решил, че нещата не се търпят в службата, време е да седнеш на разговор с твоя скапан началник, тоя смърдел недоносен (така май не сме го обиждали по-нагоре?). По-добре срещата да не е в работна среда. Там той се чувства в свои води и може да ти извади мачете от шкафчето уж само за да се похвали с него, но и двамата знаете, че е предупреждение. Покани го на бира след работа, удобен момент би бил някой мач. Ако смяташ, че е на другия бряг, футболът няма да е неговата страст, ще трябва да избереш нещо друго, измисли. Когато излезете сред други хора (внимавай, защото ако нещата не потръгнат в разговора, те могат да станат потенциални свидетели), му кажи, че искаш да даваш повече от себе си, имаш желание да се развиваш, но лошите ви отношения пречат. Честността не е на мода в днешно време, бъди открит. Няма какво да губиш. Работа по сайтовете има бол, ще намериш, важното е да ти падне камъкът, който носиш в душата си вече трета година. На следващото интервю за работа разкажи тази история и ще ги спечелиш. 

Хвани го в крачка

Всеки шеф има слабости и самият той си има началници. Едни изневеряват на жените си, други правят далавери, трети са фенове на „Локо” София. Е, време е да проучиш нещата. Хубаво е да имаш скрити козове при следваща кавга. Бъди бдителен, преглеждай кошчето до бюрото му, следи какви ги върши. Записвай го и в тоалетната, снимай го, докато яде. Всеки мрази да бъде сниман, докато яде. Ако успееш да го сгащиш, твой е. Ще му станеш любец, ще започне да ти се мазни и да те пуска по-рано от работа. Бъди куче. Не се оставяй да те мачкат.

Потърси проблема в себе си

Отваряш Гугъл и почваш да търсиш проблема в себе си. Или вземаш едно фенерче и святкаш в най-тъмните дебри на своята изтерзана душа. Напълно допустимо е част от проблема да се крие в теб самия. Познаваме много хора, на които винаги друг им е виновен. Ако си направиш обстоен самоанализ, може да научиш много. Вземи лист и химикалка, почни да пишеш. Плюсове и минуси, може и гадни стихове за бившата. За такъв ритуал трябва да си безпристрастен. В противен случай поговори с твой колега, после го почерпи, че си го натоварил. Може колегата да има поглед над нещата, да знае нещо, което ти не знаеш, или да ти даде точен съвет. Малко се натъжаваме, докато пишем, капки пот и сълзи падат върху клавиатурата. Факт е, че монетата има две страни, понякога ние гледаме само нашата и не искаме да отстъпим. Звучим съвсем като Юли Тонкин, затова продължаваме напред и скоро няма да си обръснем главата. Нито краката. 

Запиши се на бокс

Ядовете в службата връзват възли някъде дълбоко в теб. Някъде, където не можеш да бръкнеш. Някъде, където големият нос на приятелката ти не може да стигне. Спортът не само е здраве, той помага да разпускаш психически. Ако се запишеш на някакъв боен спорт, фитнес или друго сходно занимание, това може да понижи стреса. Освен това ще направиш мускули и ще придобиеш по-внушителен вид, ще се чувстваш по-уверен в себе си, това е доказано, и ще можеш да реагираш адекватно на грубостите на шефа ти. Например с едно маваши или стабилен ъперкът в мазните джуки, за да ги раздереш като БДЖ перде, пуснато в пералнята на 90 градуса и двойна центрофуга. Почни с нещо по-леко – покажи му, че имаш трицепс. Не трипер, трицепс. Като малки ги бъркахме. В частен разговор вметни на мъжленцето, от което зависи заплатата ти, че напоследък посещаваш залата за бокс и са те похвалили колко си добър. Стисни го за ръката мъжката и му пожелай хубав ден с мазна усмивка. Възможно е да си спечелиш уважението му по един или друг начин. 

Влез му под кожата

Ял ли си пърлена кожа от прасе? Супер, т’ва нема нищо общо.

Прави нестандартни неща, като нямаме предвид чак толкова нестандартни като да лъскаш малката джиджавка на работното бюро на аниме порно с извънземни. Цаката е да си вършиш работата, но така, че да се отличаваш от останалите в екипа. Когато си нестандартен, личи. Почни да си режеш ноктите, докато гледаш финансовия отчет и коментирате ситуацията. Друга възможност е да донесеш малък котлон на газ и да запечеш на тиган в общото помещение на фирмата две парчета скумрия. Ще те питат кво прайш бе, луд, а ти ще кажеш, че се пренасяш тук, докато свършиш цялата служебна работа, за която ти се плаща, понеже си горд и мотивиран да си оставиш цялото същество тук, те точно тук на те т’ва любимо бюро. Да се думкат отзад.

Ако ти се струва трудно, другият начин да влезеш под кожата на шефа, е да вършиш черната работа, която никой не желае да почва. Оценяват го. Примерно може да си тийм лидер, но се е запушил кенефът, а чистачките ще дойдат утре. Покажи какво можеш с голи ръце, влез в боя, хвърли се с главата напред. Докажи, че си всеотдаен и за теб няма невъзможни задачи.

Има ли и друг вариант? Има, но ще ти хареса само ако си падаш по мъже.

Пий с него

Малко прекаляваме в последните редове, ама твоят началник не прекалява ли, като се гаври? 

Гледай сега, имаме още идеи. Всички шефове поркат. Вярно, има и такива, дето шмъркат, дано не попадаш на такива. Ние бачкахме на не едно и две места, където, ако поркаш с шефа, няма да те пипне с пръст. Важните решения в работата винаги се вземат на маса и с чаша с ръб. Бъди винаги до баш баканина, не му оставяй чашата празна и винаги казвай пръв: „Наздраве, бос“. Олио да тече от тебе, така мазен, не мразен. 

Пускай го да печели

Басове, футбол, даже се смей на тъпи вицове. Не сме мазни типове, но всеки служител трябва да се смее на шегите на шефа. Закон! Хващай с него само басове, които знаеш, че ще загубиш. Така ще се превърнеш в любимия му загубеняк. Не е в твой стил, но никой не обича да губи спорове, още повече от свои служители. Ако играете футбол като част от сплотяването на колектива, пускай го да печели. Нека винаги да бъде от по-добрия отбор, но не му спестявай шпагатите, когато резултатът е в тяхна полза. Така ще покажеш, че уж си надъхан за победа. А и раните ще го направят герой пред неговата Цецка. Нищо че тя знае, че любимият ѝ е с дюстабан и още на 10 са го отказали от футбола. Пред блока, не в истински отбор!

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.