“Душите ни страдат красиво” от Васил Люцканов: Неразказани истории от старото ларго на София

Дебютен сборник с разкази е премиерното заглавие на Книгоиздателска къща “Труд” – “Душите ни страдат красиво” от Васил Люцканов. 

За автора и разказите му Здравка Евтимова пише: “Васил Люцканов, писател, създаващ разкази, ми прилича на онзи човек, който решил да търси самородно злато. Търсил, ровил, намерил златна руда, изкопал забой, извадил самородното злато и накрая изковал от него пръстен. Но този пръстен струва много повече от цената на златото в бижуто, измерено в грамове. Защото в този пръстен е попаднал не само трудът по откриване на златото. Красивото бижу блести преди всичко с майсторството, които човекът, писателят е оставил в това произведение на изкуството. Такива са разказите на Васил Люцканов в „Душите ни страдат красиво“ – истории, които не могат да бъдат забравени. Те са и търсене, и намиране на златната жила на тъгата, но тъкмо майсторството и талантът правят тази книга така ценна.”

Oт Лъвов мост до Банята, Халите и вековните Храмове – разказите на Васил Люцканов са арена на изгубени и намерени души, както самият автор ги описва. Героите му са хора, обикновени, но криещи голяма сила в душите си; хора, страдалци, но и хора, пълни с надежда…

Сборникът е събрал и някои от най-добрите разкази на Люцканов и за морето, с което той по рождение има силна връзка. Васил Люцканов е публикувал свои разкази в най-авторитетното списание за литература “Съвременник”. А иначе работи в сферата на маркетинга в голяма медийна група. 

Можете да поръчате книгата ТУК.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *